Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ve středu bude foukat silný vítr, varovali meteorologové

, aktualizováno 24. ledna 2024, 11:08

Silný vítr o rychlosti až 70 kilometrů za hodinu má podle meteorologů zasáhnout ve středu téměř celé území Česka. může lámat větve nebo celé stromy, které pak mohou komplikovat například dopravu. Výstraha platí až do středeční sedmé hodiny večer.

„Během středy se rozfouká čerstvý západní až severozápadní vítr a v nárazech bude dosahovat kolem 70 kilometrů za hodin. Na většině území Čech bude ve večerních hodinách slábnout, na českomoravském pomezí a v západní části Moravy a Slezska bude těchto nárazů místy dosahovat i v noci na čtvrtek 25.1. (s lokálním zeslabením v ranních hodinách) a ve čtvrtek přes den. K večeru bude vítr slábnout," uvedli meteorologové na sociální síti X. 

Výstraha platí od středeční šesté hodiny ráno do sedmé hodiny večer. Vítr může podle meteorologů poškodit stromy, lámat větve a tím působit komplikace v dopravě. „Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky a podobně. Lidé by měli být opatrní při pohybu venku a při řízení. Na horách doporučujeme omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií,“ stojí ve výstraze.

Na silný vítr upozornili na sociální síti X také jihočeští hasiči, kteří následky počasí velmi často řeší. „Jsme na odklízení zlomených a vyvrácených stromů, upevňování uvolněných částí střech, upevňování billboardů, chytání létajících bazénů a podobně připraveni,“ napsali v příspěvku spolu s doporučeními, jak by se měli lidé během tohoto počasí chovat a na co si dát pozor.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královehradeckého kraje

Štítky předpověď, čhmú, počasí

Ve středu bude foukat silný vítr, varovali meteorologové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.