Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Prachatice příští rok upraví část hřbitova, vjezd ze silnice je nebezpečný

Prachatice příští rok upraví část hřbitova včetně parkoviště. Zlepší také napojení silnice II/141 ke hřbitovu, nyní jde o nebezpečné místo. Investice bude 20 až 30 milionů korun, práce by měly začít příští rok. Radnice má architektonicko-dopravní studii, letos začne město projektovat.

„Studie má několik fází. Letos chceme všechny etapy vyprojektovat a v příštím roce investovat. Hlavní úpravy se týkají napojení z komunikace druhé třídy, to znamená vjezdu na hřbitov, další etapy se týkají parkoviště a vstupu do hřbitova. Vjezd z té silnice je hodně nebezpečné místo, není to tam desítky let šťastně řešené. Jsem docela rád, že architekti vstoupili do jednání s odborníky z Jihočeského kraje, jestli se to dá vyřešit. Zespoda tam není odbočovací pruh, je to nebezpečné místo a ani vjezd na parkoviště není ideální," řekl prachatický starosta Jan Bauer (ODS). Na parkovišti by měl být i nový povrch.

Studii zpracovala za 299 tisoc korun bez DPH společnost Ateliér Za Mák, jež zvítězila ve výběrovém řízení. Poslouží jako podklad projektové dokumentace. „Cílem návrhu je kultivace hřbitova. Hlavní ambicí je vnést adekvátní důstojnost, kterou dnes hřbitov zoufale postrádá," uvedl dnes v tiskové zprávě místostarosta Jakub Nepustil (Živé Prachatice).

Hřbitov nedávno opravil v kraji také Český Krumlov. Nové jsou chodníky včetně dlažby na cestách či odvodnění, opravené jsou i cesty a pěšiny v urnovém háji. Náklady byly asi 44 milionů korun, řekl loni krumlovský starosta Alexandr Nogrády (ANO).

Prachatice, v nichž žije téměř 11.000 lidí, mají letos vyrovnaný rozpočet s příjmy i výdaji 344 milionů korun. Na investice město vyčlenilo 46,5 milionu. Začne stavět knihovnu, připravuje také prvních 13 parcel Pod Dubovým vrchem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Prachatice

Štítky správa, služby, pohřebnictví, Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachatice příští rok upraví část hřbitova, vjezd ze silnice je nebezpečný  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.