Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Teploty se v týdnu někde dostanou nad 10 stupňů Celsia, postupně dorazí srážky

Počasí na začátku tohoto týdne budou provázet velké regionální rozdíly - zatímco na některých místech se teploty dostanou i přes deset stupňů Celsia, jinde zůstanou jen těsně nad nulou. Později se teploty sjednotí a o víkendu se budou pohybovat od sedmi do 12 stupňů. Od pátku už nemá mrznout ani v noci. Zpočátku slunečná obloha se postupně zatáhne, koncem týdne se přidá déšť, na horách budou srážky smíšené nebo sněhové. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Během dneška má být jasno až polojasno. Nejvyšší denní teploty budou od tří do sedmi stupňů Celsia, při déletrvající nízké oblačnosti vystoupí jen těsně nad bod mrazu, zatímco v Pošumaví, na Frýdlantsku a Jesenicku může teploměr ukázat i 11 stupňů. Podobný ráz počasí vydrží také v úterý.

Ve středu se obloha zatáhne, mohou se objevit přeháňky a mlhy, po ránu mrznoucí. Odpolední teploty nepřekročí osm stupňů Celsia, při déletrvající mlze nebo nízké oblačnosti zůstanou jen kolem dvou stupňů nad nulou. Ve čtvrtek přibyde srážek, které budou v polohách nad 800 metrů smíšené nebo sněhové. Nejvyšší denní teploty vystoupí na pět až devět stupňů.

V pátek očekávají meteorologové zataženo až oblačno, občasné přeháňky, maxima až 11 stupňů Celsia. Také o víkendu zůstane obloha převážně zatažená, hlavně na severu má pršet, na horách bude padat sníh nebo sníh s deštěm. Teploty zůstanou nad nulou i nad ránem, přes den budou od sedmi do 12 stupňů Celsia.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky čhmú, počasí, předpověď, meteorologové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teploty se v týdnu někde dostanou nad 10 stupňů Celsia, postupně dorazí srážky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.