Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Město chystá pátý ročník participativního rozpočtu. Nápady mohou lidé přihlašovat od března

I v letošním roce se rozhodlo město vyhlásit další ročník participativního rozpočtu PRO Budějce. Projekt, v rámci kterého je z rozpočtu města vyčleněno 10 milionů korun, vyhlašuje radnice už popáté. Své nápady mohou lidé přihlašovat od března do dubna.

Rada města na svém posledním jednání schvalovala pravidla nadcházejícího ročníku participativního rozpočtu. Do něj mohou lidé přihlašovat své projekty, které mohou zlepšit jejich život ve městě. Přihlášky bude možné posílat od 1. března do 30. dubna.

V roce 2024 vyčlenila rada města na realizaci těchto projektů 10 milionů korun. Každý občan města může podat jeden návrh s rozpočtem do 2,5 milionu korun.

„Projekty, se kterými občané přicházejí, zajímavě doplňují investice, které ve městě realizujeme – třeba dětská hřiště, úpravy parků či pítka a mlžítka. Na vlastní realizaci participativních projektů je v městském rozpočtu, stejně jako v loňském roce, vyčleněno 10 milionů korun. “ uvedl první náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

O tom, které projekty zvítězí, budou lidé hlasovat v říjnu. V letošním roce se podle Maroše budou moct do hlasování zapojit zájemci už od 15 let věku. Dříve to bylo 18 let.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky participativní rozpočet, město české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město chystá pátý ročník participativního rozpočtu. Nápady mohou lidé přihlašovat od března  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.