Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihočeské skiareály Zadov a Lipno ruší večerní lyžování, zůstane denní provoz

Šumavský Zadov nebude mít kvůli teplotám nad nulou ode dneška večerní lyžování, omezení zatím platí na čtyři dny. Lipenský skiareál přeruší večerní lyžování od pondělí. Obě jihočeská lyžařská střediska budou dál v provozu přes den, čekají další návštěvníky díky pokračujícím jarním prázdninám ve školách, řekli dnes zástupci obou jihočeských skiareálů. K večernímu lyžování se vrátí, když se ochladí.

Skiareál Lipno informoval o přerušení večerního lyžování na svém webu. Rozhodnutí středisko zdůvodnilo ohledem na bezpečnost návštěvníků a kvalitu jejich lyžařského zážitku. „Pro nás je teď důležité, aby si zalyžovali lidé přes den. Tedy lidé, kteří tam jsou na jarních prázdninách," řekl Jiří Gruntorád ze skiareálu.

V tomto počasí středisku podle Gruntoráda pomáhá to, že má velké zásoby technického sněhu, proto pořád nabízí více než deset kilometrů sjezdovek. „Stále lyžujeme na nějakých 50 až 60 centimetrech a někde nám na sjezdovkách leží skoro až 80 čísel sněhu," řekl. Od pátku do dneška tam v součtu přijelo mezi 4000 až 5000 lidí. Víkendová návštěvnost střediska podle něj byla dobrá, ale byla nižší, než když je pravé zimní počasí.

V lyžařském středisku Zadov je otevřený areál Kobyla, na sjezdovce tam je od 35 do 60 centimetrů sněhu. „Ještě do soboty jsme měli večerní lyžování, ale ode dneška na čtyři dny přerušujeme, aby nám zůstal sníh na denní lyžování," uvedl za středisko Petr Vondraš. Podotkl, že u sjezdovky jsou ještě zásoby sněhu, který se dá použít na úpravu horších míst. Tento víkend měl skiareál lepší návštěvnost v sobotu, kdy přijelo 600 až 700 lyžařů, přestože denní teploty stouply k osmi až deseti stupňům Celsia. Dnes je zataženo a mlhavo, občas prší.

Na jihu Čech by podle meteorologů mohly klesat pod nulu noční teploty v první polovině příštího týdne, na Šumavě by mohlo i sněžit nebo padat déšť se sněhem. Nejvyšší denní teploty se ale mohou opět dostávat i k deseti stupňům Celsia.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ski areál Zadov

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Bláha

Tak zavedeme ranní lyžování hihihi

Úterý, 13. února 2024, 03:00Odpovědět

Jihočeské skiareály Zadov a Lipno ruší večerní lyžování, zůstane denní provoz  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.