Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

O víkendu se začne mírně ochlazovat, na horách může sněžit

V pátek mohou denní teploty vystoupat až na 14 stupňů Celsia, o víkendu se pak začne mírně ochlazovat. Obloha bude spíše zatažená a občas se vyskytnou přeháňky. Na horách může sněžit. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

„Nadprůměrně teplé počasí pokračuje. Dnes i zítra (v pátek) budou teploty na mnoha místech vystupovat nad deset stupňů Celsia, tedy bezmála o deset stupňů překračovat hodnoty v polovině února obvyklé," uvedli dnes meteorologové na síti X.

V pátek bude polojasno až oblačno, ráno se mohou objevit mlhy. „Ale na Moravě a ve Slezsku se většinou rozpustí a velká část dne bude slunečná. V Čechách se modrá obloha ukáže jen místy a přechodně, od západu se během dne zatáhne," napsali meteorologové. V noci teploty klesnou na pět až jeden stupeň, přes den vystoupají na deset až 14 stupňů. Při déletrvající mlze teploty zůstanou kolem osmi stupňů.

V sobotu i neděli bude oblačno až zataženo a občas zaprší. V sobotu bude sněžit v polohách nad 1000 metrů, v neděli se hranice posune na 800 metrů. V sobotu noční teploty klesnou na osm až čtyři stupně, v neděli na pět až jeden stupeň. Sobotní den bude s teplotami mezi osmi a 12 stupni, poslední den týdnu se budou držet už jen do deseti stupňů.

V příštím týdnu pak meteorologové očekávají obdobné počasí se zataženou oblohou. Průměrné noční teploty se budou držet těsně nad nulou a denní nejprve kolem pěti, postupně kolem osmi stupňů.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky čhmú, počasí, předpověď, meteorologové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se začne mírně ochlazovat, na horách může sněžit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.