Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Secesní dům u náměstí projde rozsáhlou rekonstrukcí. Soukromý investor tady vytvoří 23 nových bytů

Už letos v březnu začne rekonstrukce secesního domu v historickém centru města. Soukromý investor tady plánuje vybudovat 23 nových bytů. Investice za zhruba 90 milionů korun má být hotová do konce letošního roku.

Jde o rohový dům na křižovatce ulic Karla IV. a Kněžská. „Jedná se o krásnou secesní budovu ze začátku minulého století, rekonstrukci proto budeme dělat s maximálním respektem k původní architektuře,“ říká Martin Jarolím ze společnosti Cream, která objekt vlastní.

Práce by měly začít v březnu, hotovo bude podle tiskového mluvčího společnosti Ivo Mravinace nejpozději do začátku příštího roku.

Rekonstrukce má stát minimálně 90 milionů korun. Společnost tady chce vybudovat 23 nových bytů. Rekonstrukcí projde i přízemí, kde zůstanou obchodní prostory.

Vizualizace opraveného domu. Zdroj: Společnost Cream.

Historie domu sahá až do pozdní gotiky 16. století. Dlouhou tradici v objektu měla barvířská živnost. V roce 1915 dům zbourali. Na jeho místě vybudovali během dalších dvou let Pozemkovou banku, která však v roce 1924 zanikla. V období socialistického Československa v domě fungovala prodejna Tuzexu, v 90. letech minulého století se do objektu vrátily bankovní pobočky.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová, Společnost Cream

Štítky dům, nemovitost, rekonstrukce, historické centrum, České Budějovice, Cream

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Secesní dům u náměstí projde rozsáhlou rekonstrukcí. Soukromý investor tady vytvoří 23 nových bytů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.