Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Písek chce rozšířit síť cyklotras v okolí města, povedou do Semic a Putimi

Písek chce rozšířit síť cyklotras v okolí města. V červnu začne stavět stezku od zemského hřebčince ve směru do Semic. Dále hodlá Písek podepsat dohodu o spolupráci s Putimí na vybudování cyklotrasy. Smyslem projektů je podle radnice podpořit cyklistiku ve městě a okolí.

Stezka do Semic bude měřit 1,2 kilometru. „Stavbu se podařilo vysoutěžit za 12,4 milionu korun bez daně, což je o 6,4 milionu korun méně, než byl limit a to je velmi dobrá zpráva," řekl písecký místostarosta Josef Soumar (Piráti). Stavba cyklostezky potrvá šest měsíců, hotova by měla být v listopadu.

Dodal, že radnice nezaplatí celou částku. „Naše náklady budou jen zhruba 2,2 milionu korun a to díky dotaci, kterou jsme získali z Integrovaného regionálního operačního programu. Bude ve výši 85 procent z celkových způsobilých nákladů," řekl Soumar.

V současnosti mohou lidé mezi Semicemi a Pískem jezdit nebo chodit po dopravou hodně zatížené místní komunikaci. „Nový úsek lidem zajistí bezpečnou cestu mezi oběma místy a navíc díky němu vznikne okruh spojující Písek, Semice a Smrkovice. Jeho součástí bude loni dobudovaná stezka kolem Klášterských rybníků," dodal místostarosta.

Právě do Smrkovic, což je místní část Písku, by v budoucnosti měla vést i cyklotrasa z Putimi. Jedná se o trať, kterou lidé už využívají nyní, ale je ve špatném stavu, protože vede po měkkém terénu, kde se často tvoří louže nebo bahno. „Jedná se o úsek, který vede lesem a loukami a lidé jej využívají jako zkratku mezi oběma místy. Právě proto bychom chtěli cestu upravit, aby ji bylo možné bezpečně využívat i v době, kdy bude okolní terén podmáčený," řekl Soumar.

Písek kvůli přibližně 1,5 kilometru dlouhé cyklotrase chce podepsat s Putimí memorandum o spolupráci. „Bude zahrnovat nezbytné majetkové vypořádání, řešení a přípravu projektové dokumentace, vybudování cyklotrasy a její správu a údržbu," řekl Soumar.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, rekreace, Písek, cykloturistika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek chce rozšířit síť cyklotras v okolí města, povedou do Semic a Putimi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.