Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Město veřejnosti zdarma zpřístupní některá hřiště u základních škol

Náš plácek je název nového projektu, ve kterém chce město České Budějovice zpřístupnit veřejnosti některá hřiště u základních škol. Důvodem je poptávka po volnočasových plochách, které by mohli lidé ve městě užívat. Projekt zatím město spustí ve zkušebním provozu na třech školách.

„Projekt není ničím jiným než otevřením školních hřišť pro veřejnost. Je to věc, která je ve světě běžná, a jde v podstatě o to, že lidé budou moct v době volna užívat funkční školní hřiště. Chceme to nyní vyzkoušet, a pokud se to osvědčí, tak budeme pokračovat s rozšiřováním,“ vysvětlil náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Prozatím město do projektu zapojilo tři základní školy. Základní školu Bezdrevská, Grünwaldova a Pohůrecká. „Po volnočasových plochách je pořád poptávka, ale bohužel ty finance a prostory nejsou nekonečné. Na jedné straně pak máme funkční hřiště u škol, do jejichž výstavby nebo oprav investujeme miliony korun, na druhé straně je pak máme v době uzavření škol nepřístupná. Což považujeme za škodu,“ dovysvětlil Maroš.

Hřiště budou od 29. března otevřená ve svátky, o víkendech a o prázdninách. V této době bude za správu hřiště odpovídat ostraha, kterou najme radnicí zřizovaná organizace Sportovní zařízení města České Budějovice (SZCB). Náklady budou zhruba 1,2 milionu korun. „Hřiště jsme dostali do výpůjčky od konce března do konce října. Budeme zodpovědní za jejich stav a údržbu. Po dobu otevření veřejnosti tam bude ostraha, která bude zajiš'tovat dohled nad majetkem. Areál otevře a udělá nějakou první vizuální kontrolu. Zajistí, že je bezpečný a také bude dohlížet na dodržování provozního řádu,“ doplnil ředitel SZCB Jan Velikovský.

Hřiště budou otevřená v určené dny od 8 do 19 hodin a o prázdninách od 8 do 20 hodin. V první fázi půjde o zkušební provoz. Podle toho, jak se osvědčí, by město následně přidalo další školy.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky české budějovice, hřiště, dětská hřiště, nás plácek, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město veřejnosti zdarma zpřístupní některá hřiště u základních škol  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.