Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V sobotu může být až 18 stupňů, v neděli se ochladí k deseti stupňům

V Česku v sobotu teploty vystoupají až k 18 stupňům Celsia, v neděli se ochladí a teploty spadnou pod deset stupňů. Objeví se také přeháňky, mohou být i sněhové, vyplývá z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Páteční teploty se budou na jihu Čech pohybovat kolem 13 až 16 stupňů Celsia. Podle meteorologů bude oblačno až zataženo, k večeru by ale mělo oblačnosti ubývat. Foukat má slabý západní až jihozápadní vítr.

„V sobotu bude přes naše území k východu postupovat zvlněná studená fronta. Za ní k nám od severozápadu začne po zadní straně tlakové níže nad jižní Skandinávií proudit studený vzduch," uvedl ČHMÚ.

Nejvyšší denní teploty se v sobotu budou pohybovat mezi 14 až 18 stupni Celsia, na západě kolem 13 stupňů. Zpočátku bude polojasno až oblačno, odpoledne a večer se od západu začne zatahovat a občas se objeví déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. V Čechách nad 700 metrů nad mořem může i sněžit.

V neděli očekávají meteorologové srážky smíšené nebo sněhové už v polohách nad 600 metrů nad mořem. Maximální teploty přes den se dostanou na šest až deset stupňů Celsia, nejnižší noční by měly zůstat nad nulou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Elmira Talířová

Štítky čhmú, počasí, předpověď, meteorologové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu může být až 18 stupňů, v neděli se ochladí k deseti stupňům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.