Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ceny Jihočeská Thálie jsou rozdané. Bodovala inscenace Popelka nebo Leni

Jihočeské divadlo rozdávalo o uplynulém víkendu ceny Jihočeská Thálie za rok 2023. Mezi oceněnými jsou například Sophie Debou za roli Popelky ve stejnojmenné inscenaci nebo Věra Hlaváčková a Tomáš Kobr za hlavní role v inscenaci Leni.

Sedmadvacátým ročníkem slavnostního předávání ceny Jihočeská Thálie provázeli Tomáš Kobr a Natália Drabiščáková. Večer byl věnovaný Bedřichu Smetanovi, který by na začátku března oslavil 200 narozeniny. Skleněnou sošku navrhl designér Karel Jankovský a vyrobila ji sklárna Bomma ve Světlé nad Sázavou.

O vítězích rozhodovali členové odborných porot. Cenu za mimořádný taneční výkon v oboru opera si odnesla Sophie Debou za roli Popelky v inscenaci Popelka a Sebastiano Mazzia za roli Prince ve stejné inscenaci.

Sošku za nejlepší činoherní herecký výkon získala Věra Hlaváčková za roli Leni Riefenstahl a Tomáš Kobr za roli Johnnyho Carsona oba v inscenaci Leni.

Za mimořádný jevištní výkon v oboru opery byla Jihočeskou Thálií oceněna Markéta Klaudová za roli Mámení v opeře Komenský. V kategorii mužů získal ocenění Jakub Hliněnský za roli Komenského v opeře Komenský s přihlédnutím k roli Velekněze v opeře Samson a Dalila.

Za Malé divadlo získala sošku Eliška Boušková za roli ve hře To snad nemyslíš vážně?! a Václav Hoskovec za inscenaci Verneovka. Cenu Českého rozhlasu za rozhlasové herectví získal herec Pavel Oubram za hlavní part v rozhlasové četbě na pokračování s názvem Krajina roztavených zvonů.

Nejúspěšnějšími inscenacemi za rok 2023 se stala Popelka v režii a choreografii Petra Zusky a inscenace To snad nemyslíš vážně?! a Nevýchovný koncert.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jihočeské divadlo, Hynek Glos

Štítky Jihočeská Thálie, Jihočeské divadlo, kultura, ocenění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ceny Jihočeská Thálie jsou rozdané. Bodovala inscenace Popelka nebo Leni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.