Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jihočeský holding MILAN KRÁL GROUP zaměstnává téměř dvě stovky lidí

PR článek

Před více než 30 lety vznikla v Českých Budějovicích malá rodinná firma Milan Král jako výhradní zástupce pro prodej solárií Ergoline v České republice. Velmi brzy svou činnost rozšířila o zastoupení vozů Mercedes-Benz a postupně se rozrůstala až do dnešní podoby skupiny MILAN KRÁL GROUP. Ta se specializuje na řešení mobility svých zákazníků a její aktivity dávno přesahují hranice jižních Čech.

Těžko byste v rámci jihočeského regionu hledali někoho s komplexnějším portfoliem produktů a služeb v oblasti mobility než v MILAN KRÁL GROUP, zastupující značky Mercedes-Benz, BMW, Ford a Opel servis. Uplatnění u „Krále“, jak se skupině familiárně říká, najdou fandové motorek, osobních a užitkových aut, kamionů i těžké nákladní techniky. Zajímavou práci tu nacházejí nejen obchodníci, servisní technici a mechanici, které baví práce s tou nejlepší technikou, ale i mnoho dalších. Třeba usměvavé recepční nebo finanční specialisté.

Do rodiny tohoto automobilového světa dnes patří již téměř dvě stovky zaměstnanců, jejichž řady se díky úspěchům firem neustále rozšiřují. „Jelikož stále čelíme novým výzvám a úspěšně rosteme, rozšiřujeme také řady našich zaměstnanců, abychom zvládli uspokojit poptávku po našich službách,‘‘ uvádí HR manažerka Gabriela Albrechtová. „Nábory u nás neprobíhají pouze na pozice automechaniků. Kromě hrdinů autoservisů potřebujeme i šikovné lidi, kteří našim zákazníkům poradí s financováním vozů, vysvětlí, co jejich auto potřebuje za servis, nebo pomohou kolegům ve skupině s administrativními úkony, od účetních záležitostí až po marketingovou podporu,“ doplňuje Nikola Sopko z personálního oddělení.

Stabilitu tohoto jihočeského zaměstnavatele potvrzuje fakt, že v Českých Budějovicích působí už více než třicet let. To, co kdysi začalo solárním studiem Ergoline a posléze autosalonem Mercedes-Benz u Metropolu na Senovážném náměstí, je značně vzdálené dnešní podobě skupiny. „Portfolio značek, ale i služeb, se v průběhu let významně rozrostlo, abychom byli schopni reagovat na nové přání a potřeby našich zákazníků,“ říká CEO skupiny Petra Harsová, která sama působí ve skupině už téměř dvacet pět let.

Skupina poskytuje pracovní místa hned v šesti různých firmách

Skupinu MILAN KRÁL GROUP dnes tvoří šest firem. Kromě prodeje vozů zajišťují také jejich servis. Asi nejznámějšími členy skupiny jsou firmy Milan Král, autorizovaný dealer Mercedes-Benz, ACR auto, autorizovaný dealer vozů a motocyklů BMW, a MNC auto, autorizovaný dealer vozů Ford a opravce Opel.

Do holdingu však patří i další firmy. Společnost MK solária je provozovatel solárního studia na Senovážném náměstí v Českých Budějovicích a je prodejcem solárií Ergoline v České republice. MK KAR-LAK provozuje velkou moderní karosárnu a lakovnu vybavenou nejmodernějšími technologiemi. Zabývá se také například detailním čištěním vozu nebo renovací a údržbou laku. Poslední firma, MK správní společnost, pak zajišťuje pro celý holding IT služby, HR, marketing, účetnictví, controlling a další administrativní podporu.

Truckcentrum a Autoprotebe přispějí k dalšímu rozvoji regionu

S růstem skupiny je spojena i nutnost dalších investic. Aktuální prostory litvínovického dealerství Mercedes-Benz již nestačí, a firma tak chystá expanzi. „Na rozsáhlém pozemku v Hůrách u Českých Budějovic aktuálně vznikají další prostory firmy Milan Král. V nich bude sídlit nové Truckcentrum, které se díky své velikosti a nabízeným službám pro nákladní vozy stane největším svého druhu v jižních Čechách. Zahájení provozu předpokládáme koncem letošního roku,“ nastínil rozvoj Miloš Mládek, vedoucí prodeje nákladních a dodávkových vozů Mercedes-Benz. Díky nové provozovně tak firma navíc poskytne nové pracovní příležitosti pro Jihočechy i v této lokalitě.

Nový moderní prostor MB Trucks Hůry pro prodej a servis nákladních vozů. 

Buduje se i v areálu ACR auto. Motorkáře jistě potěší probíhající výstavba samostatného servisního zázemí pro motorky BMW.

Poslední novinkou ve skupině je její projekt Autoprotebe. Tento specializovaný prodejce ojetých vozů přinesl do regionu možnost koupě pečlivě prověřeného, zánovního auta dovezeného ze zahraničí. Kromě deklarace vysoké kvality vozu nabízí také pomoc s financováním nebo výkup stávajícího automobilu.

Úspěchy firem přesahují hranice jižních Čech

Ačkoliv MILAN KRÁL GROUP a všechny její firmy sídlí v Českých Budějovicích, neztrácí se ani mezi konkurencí v rámci celé republiky. Obrovským úspěchem je ocenění ACR auto jako nejlepšího dealera BMW v České republice za rok 2023. Další úspěch zaznamenalo ACR auto i na Pražském hradě. Firma totiž v letošním roce dodá hradní stráži celkem 18 motocyklů BMW modelové řady R 1300 GS a R 1250 RT se speciální výbavou, včetně majáků a vysílaček nebo kratšího prvního převodu, pro využití při speciálních doprovodech nejvýznamnějších návštěv prezidenta České republiky.

V MILAN KRÁL GROUP nezapomínají ani na pomoc druhým

Zaměstnanci holdingu nejsou pouze odborníky z automobilového světa, ale také lidé s dobrým srdcem. Ve všech firmách se totiž pod záštitou skupiny často účastní nejrůznějších charitativních akcí, při nichž MILAN KRÁL GROUP pomáhá. Ke stálicím, které holding podporuje, patří českobudějovické organizace Roska nebo Centrum Bazalka. I další podporovaná zařízení jsou místní: Odlehčovací služba Stella, starající se o děti s ohroženým vývojem a jejich rodiny, Hospic sv. Veroniky či jihočeské dětské domovy.

Skupina podporuje zmíněné organizace nejen finančně, ale také svou účastí na vlastních akcích i na aktivitách samotných organizací: „Nejen naše zaměstnance, ale i zákazníky a širokou veřejnost se snažíme motivovat a aktivně zapojit do nejrůznějších aktivit, prostřednictvím nichž pomáháme pomáhat. Během loňského adventu jsme například uspořádali akci Hvězda, která plní přání, díky které jsme dali nejen našim zaměstnancům a zákazníkům, ale i návštěvníkům budějckých adventních trhů možnost rozhodnout, kam poputuje naše finanční podpora,“ zmiňuje Kristýna Králová z personálního oddělení.

Všichni zaměstnanci firem ve skupině mají vždy možnost účastnit se charitativních akcí, které pořádají samotné spřátelené organizace, a sami tak aktivně přispět dobré věci. Motivace k pomoci druhým a podpoře lidí z jihočeského regionu tak patří k jednomu z hlavních pilířů, na nichž skupina MILAN KRÁL GROUP staví. „Mám velkou radost, když vidím kolegy, jak se aktivně zapojují při všemožných benefičních akcích. Ve skupině se nám tak tvoří například nadějný volejbalový tým účastnící se benefičních beachových turnajů Bazalky, dobrodruzi zdolávající Kleť s Roskou a máme mezi sebou i odvážné otužilce,“ doplňuje Petra Harsová, CEO skupiny.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky milan král group, automobil, jihočeský kraj, prodej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský holding MILAN KRÁL GROUP zaměstnává téměř dvě stovky lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.