Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Arpida začne stavět nové budovy. Hotovo má být na konci roku 2025

Už na začátku roku 2026 by mohlo českobudějovické Centrum Arpida využívat dvě nové budovy, které budou součástí nového Campusu životních příležitostí. Devadesát procent nákladů se podaří uhradit z dotace, zbytek pak díky příspěvku Jihočeského kraje a dalších menších dárců.

Projekt Campusu životních příležitostí připravovala českobudějovické Centrum Arpida téměř osm let. Jde o dvě nové budovy pro dospělé osoby s tělesným a kombinovaným postižením. Plánování a shánění zdrojů je nyní u konce. Centru se podařilo sehnat dostatek financí na výstavbu důležitého projektu. 

„Velký díl práce je nyní samozřejmě před námi, ale cíl je už na dohled, a to je vždy velikou motivací. Pokud vše dobře dopadne, tak začneme nové prostory využívat na začátku roku 2026 a to je dobrá zpráva pro mnoho lidí z naší cílové skupiny. Pevně věříme, že se nakonec najdou finance i na poslední třetí budovu pro potřeby služby sociálně terapeutických dílen, která pomáhá lidem v přípravě na uplatnění a samostatný život,“ řekl ředitel centra Marek Wohlgemuth.

Devadesát procent nákladů na výstavbu dvou budov se uhradí díky evropským dotacím. Částkou osm milionů korun přispěl Jihočeský kraj. „Velké díky pak patří také řadě menších i větších přispěvatelů, díky kterým se centru v předchozích 4 letech podařilo získat neuvěřitelných 7 milionů,“ uvedl mluvčí centra Ondřej Hellebrant

Výběrové řízení na stavbu vyhrála firma Spilka a Říha. „Stavba rozšíření centra ARPIDA je pro nás nejen vhodnou stavební a pracovní příležitostí, ale rovněž ji vnímáme jako prestižní stavbu pomáhající lidem s tělesným a kombinovaným postižením, a to v našem domovském regionu jižních Čech,” řekl jednatel firmy Ladislav Spilka.

Stavební práce by podle něj měly být zahájeny v nejbližších dnech. Hotovo pak má být na konci roku 2025.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Centrum Arpida

Štítky Centrum Arpida, projekt, stavba, novinka, rozšíření, České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Arpida začne stavět nové budovy. Hotovo má být na konci roku 2025  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.