Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Trocnově byla zahájena stavba nového Návštěvnického a vzdělávacího centra

PR článek

Po rozsáhlých projektových přípravách, v návaznosti na získání dotace z programu Integrované územní investice (ITI) Českobudějovicko a v souvislosti s podpisem dodavatelské smlouvy proběhlo dne 12. dubna poklepání základního kamene u příležitosti zahájení stavby nového Návštěvnického a vzdělávacího centra a muzejně expoziční části s depozitářem v areálu Národní kulturní památky Rodiště Jana Žižky v Trocnově.

„Zahájením výstavby splácíme dluh vůči generacím, které v dobách dávno minulých – s omezenými prostředky a podporou – usilovaly o zprostředkování kulturně historického dědictví tohoto mimořádně cenného areálu nejširší veřejnosti. Pevně věříme, že realizace centra navazující na nedávné otevření nového areálu Archeoskanzenu Trocnov, zachycujícího život ve středověku na přelomu 14. a 15. stol., významně přispěje k dalšímu posílení atraktivity tohoto místa," uvedl ředitel Jihočeského muzea Filip Lýsek.

Autor: Atelier Dostál

Akce proběhla za účasti zástupců investora, Jihočeského kraje, Jihočeského muzea, dodavatele stavby a dalších. Jedná se o jednu z finančně nejobjemnějších stavebních investic v novodobé historii muzea, rozpočtované prostředky dosahují bezmála 115 milionů korun.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Trocnov, Návštěvnické a vzdělávací centrum, Jihočeské muzeum, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trocnově byla zahájena stavba nového Návštěvnického a vzdělávacího centra  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.