Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Na dovolenou z Budějc už i v zimě. Čedok přidává další lety do Hurghady

Od konce prosince budou moct lidé vyrazit z Českých Budějovic na dovolenou do egyptské Hurghady. Cestovní kancelář Čedok totiž ve spolupráci s leteckou společností Corendon Airlines přidává první zimní destinaci z jižních Čech. Odlétat se bude každou neděli.

O odlety z Českých Budjovic je podle Čedoku stále obrovský zájem. Podle tiskové mluvčí Čedoku Kateřiny Pavlíkové je poptávka na léto dvojnásobná oproti loňsku. I proto se cestovní kancelář rozhodla přidat další novinku na zimu.

„Od konce prosince plánujeme přímé lety z jihočeského letiště do oblíbeného egyptského letoviska Hurghada. Předprodeje už odstartovaly a dovolenou v této populární lokalitě si Jihočeši mohou dopřát až do poloviny května 2025. Nebudou chybět jak nejlepší resorty, tak i poznávací zájezdy, včetně nejprodávanějších plaveb po Nilu,“ okomentoval novinku z Českých Budějovic ředitel Čedoku Stanislav Zeman.

Jihočeské letiště vybralo provozovatele občerstvení v terminálu

Jihočeské letiště České Budějovice ukončilo výběrové řízení na provozovatele komerčních prostor v areálu terminálu. Obchůdek tam bude provozovat COOP Jednota Kaplice, informovalo letiště v tiskové zprávě.

Hurghada patří podle Zemana k jednomu z nejpopulárnějších letovisek v Egyptě. Vyhledávají ji zejména milovníci potápění a šnorchlování. Pobyty kancelář nabízí ve čtyř nebo pětihvězdičkových hotelích s all inklusive stravováním na týden nebo čtrnáct dní.

Pro přílet do Egypta musí turisté předložit cestovní pas s platností alespoň šest měsíců a mít také turistické vízum.

Jediným akcionářem letiště je Jihočeský kraj. V minulosti areál částečně patřil i Českým Budějovicím. V roce 2020 koupil kraj od města jeho padesátiprocentní akciový podíl za 6,5 milionu korun.

V srpnu loňského roku odstartovalo Letiště České Budějovice první sezónu, která byla podle dřívějších vyjádření letiště i kraje velmi úspěšná. na dovolenou odtud mělo odlétnout zhruba pět tisíc lidí. „Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat. Zažili jsme první velmi úspěšnou sezonu a já jsem tomu velmi rád, protože málokdo věřil, že se nám podaří letiště rozlétat. Předpokládáme, že v tomto roce odbavíme odhadem 70 až 80 tisíc cestujících," řekl hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS).

První letošní lety jsou naplánované na 25. května. Čedok bude létat do turecké Antalye a na řecké ostrovy Rhodos a Krétu. Nově pak také do Tuniska a Bulharska. Lety do Turecka jsou naplánované na dva dny v týdnu. Cestovní kancelář původně plánovala na letošní únor odlety do egyptské Taby, která se nachází u hranic s Izraelem. „Vzhledem k aktuální bezpečnostní situaci, jsme se rozhodli odložit plány na přímé lety z Českých Budějovic do egyptské Taby, které měly odstartovat v únoru příštího roku, bezpečnost pro naše klienty i zaměstnance je prioritou,“ sdělila v listopadu Budějcké Drbně Pavlíková.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Čedok, letiště, České Budějovice, dovolená, Egypt, Hurghada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dovolenou z Budějc už i v zimě. Čedok přidává další lety do Hurghady  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.