Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Rotary klub pomohl lidem s postižením

Nedávno se v Českých Budějovicích odehrála hezká událost, která ukázala, jak lze pomáhat lidem, kteří to potřebují. Jde o dlouholetou spolupráci mezi Rotary klubem České Budějovice a Centrem Arpida, které se stará o lidi s mentálním nebo kombinovaným postižením. Co se stalo a jak to začalo?

Vše začalo před více jak 15 lety, kdy se Rotary klub České Budějovice rozhodl podpořit Centrum Arpida, které ho zaujalo pro jeho důležitou práci v oblasti sociální péče a integrace. Rotary je mezinárodní organizace, která sdružuje eticky založené profesionály ve svých oborech, kteří chtějí pomáhat okolí ve kterém žijí a podnikají, a prostřednictvím jimi podporovaných projektů zlepšovat svět. Rotary klub České Budějovice je jeden z nejdéle působících klubů v rámci Československého distriktu a každoročně pořádá charitativní akce, ze kterých věnuje výtěžek vybraným organizacím a projektům.

Tak jako každoročně se rozhodl předat Centru Arpida šek na 130.000 Kč, které získal z 26. Charitativního plesu a 1. Charitativního punče. Předání se konalo v prostorách Centra Arpida, kde se sešli zástupci obou organizací. Předání se zúčastnila také Guvernérka Rotary distriktu 2240 Katarína Čechová a prezident Rotary klubu České Budějovice Leoš Kubíček. Byla to radostná chvíle, plná poděkování a úsměvů.

Celkem za dobu spolupráce (2001) s Centrem Arpida přispěl Rotary klub České Budějovice na nákup rehabilitačních pomůcek již více jak 2.900.000 Kč. To je skvělý příklad toho, co lze dokázat, když se spojí síly a dobrá vůle.

Centrum Arpida je rádo, že má takového partnera, který mu pomáhá naplňovat jeho poslání. Centrum ARPIDA poskytuje osobám s postižením služby v oblasti zdravotní, vzdělávací, sociální, pracovní a volnočasové. Centrum Arpida také spolupracuje s dalšími organizacemi a institucemi, které se zabývají podobnými tématy.

Ale to není všechno. Rotary klub České Budějovice podporuje v regionu i další projekty neziskových organizací. Za poslední dobu se jednalo například o projekty pro Autiscentrum, Jihočeskou Charitu, Focus CB a desítky dalších.

Pokud vás tento příběh zaujal a chcete se dozvědět více o Rotary klubu nebo Centru Arpida, navštivte jejich webové stránky nebo sociální sítě. Pokud chcete podpořit jejich činnost, můžete se zapojit do jejich akcí, darovat peníze nebo materiál, nebo se stát dobrovolníkem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Rotary klub, Centrum Arpida, pomoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rotary klub pomohl lidem s postižením  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.