Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Žádné retro. Smaltované nádobí má velkou řadu výhod

PR článek

Smaltované nádobí zažívá v posledních letech obrovský comeback. Důvodem je nejen fakt, že se snadno čistí, vydrží dlouhé roky bez známek použití a je vhodné na všechny typy sporáků včetně indukce, ale také to, že během vaření neuvolňuje žádné škodlivé látky. Poslední ryze český výrobce smaltovaného nádobí, firma BELIS, navíc sídlí v Českých Budějovicích.

Smaltované nádobí není v dnešní době žádnou retro záležitostí. Díky svým výhodám si získává důvěru čím dál více zákazníků. Ti oceňují zejména fakt, že jde o nádobí, jehož údržba je velmi jednoduchá. Čištění je rychlé a lidé se nemusí bát umístit ho do myčky.

Pečení chleba ve smaltu je rychlejší. Materiál také rovnoměrně rozvádí teplo

Tradiční jihočeská firma BELIS v Českých Budějovicích vyrábí oblíbené smaltované nádobí. V něm je možné upéct kromě jiného chléb. Jaké jsou výhody? Materiál není nutné dlouho nahřívat, a zároveň zaručuje dokonalý rozvod tepla.

Zároveň je vhodné na všechny typy sporáků, včetně indukce. Až dva milimetry silný plech dobře a rovnoměrně rozvádí teplo, udržuje dosaženou teplotu, což v důsledku znamená i úsporu při vaření.

Smalt je zjednodušeně křemičitou taveninou, která je podobná sklu či porcelánu. Smaltované nádobí tím především získává vlastnosti skla.

Jednou z dalších – neméně důležitých – výhod je také fakt, že během vaření na smaltu se neuvolňují žádné škodlivé látky. „Kromě toho se na smaltovaném nádobí nedaří bakteriím. Do jídla se neuvolňují žádné chemické látky, ať už při skladování či přípravě jídla. Navíc si ve výrobě můžeme pohrát s designem a vytvářet nejrůznější barvy či dekorace podle přání našich zákazníků,“ popisuje Josef Kroulík, vedoucí obchodního oddělení a výroby firmy BELIS .

Poslední ryze český výrobce smaltovaného nádobí

Firma BELIS je posledním ryze českým výrobcem smaltovaného nádobí. Společnost navíc sídlí v Českých Budějovicích, a to v podstatě od konce 19. století, kdy tady vznikly tři smaltovny.

Z nich zůstal v roce 1951 samostatný národní podnik Sfinx. Nynější společnost BELIS byla jeho exportním závodem. Firma tak vychází z dlouholetých zkušeností a osvědčených postupů svých předchůdců, které nadále zdokonaluje a zkvalitňuje.

Vyrábí vše od plecháčků přes tradiční sady hrnců až po velké nádobí pro restaurace a profesionální kuchyně. Nově mají v nabídce například prémiovou edici bílého a modrého nádobí s motivy květin.

Zboží si mohou lidé prohlédnout online na webových stránkách, ale také v prodejně přímo v areálu firmy BELIS na Rudolfovské třídě. V květnu tady navíc nakoupíte veškerý sortiment se slevou 10 procent.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Belis, nádobí, smaltované nádobí, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žádné retro. Smaltované nádobí má velkou řadu výhod  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.