Počasí dnes31 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Tábor připravuje kompenzaci pro sportovce kvůli uzavření krytého bazénu

Tábor připravuje finanční kompenzaci pro sportovce, kteří využívají pro trénink krytý plavecký bazén, jenž bude kvůli rekonstrukci od středy uzavřený. Kluby by od města mohly dohromady získat více než 1,2 milionu korun. Peníze jsou určené na hrazení pronájmu v jiných bazénech a náklady na dopravu na tréninky.

Oprava krytého bazénu by měla stát necelých 47 milionů korun. Po rekonstrukci zahájí provoz 1. listopadu. „Když jsme projekt představili, nabídli jsme klubům, že si mohou formou individuální dotace požádat o finance, které budou sloužit na to, aby si mohly zaplatit hodiny plavání v jiných městech, v jiných bazénech a zároveň, aby do toho zahrnuly i příspěvek na dopravu," řekla táborská místostarosta Lenka Horejsková (Společně pro Tábor).

Nabídku zatím využily oddíly plavání, triatlonu, synchronizovaného plavání a vodní záchranné služby. Sportovci mohou v době rekonstrukce využívat i letní bazén. Komplikací je, že technologie neumožní vyhřát vodu na teplotu srovnatelnou s krytým bazénem. „Tělovýchovná zařízení města Tábor se budou snažit vyhřát vodu na 24 stupňů Celsia. Všechny oddíly se chovají velmi vstřícně a garantovaly nám, že se budou snažit co nejvíce plavat ve venkovním bazénu," uvedla Horejsková. V krytých plaveckých bazénech většinou mívá voda teplotu kolem 26 stupňů Celsia. Školní kurzy v táborském bazénu začnou od 1. listopadu a ne od září, jak bývá zvykem.

Aktuální rekonstrukce se týká plavecké vany vnitřního bazénu, ochozů, prosklené fasády, podhledů a technologií. Město na projekt získalo dotaci 33 milionů korun z Národní sportovní agentury. Jde o druhou etapu modernizace plaveckého stadionu. Táborský bazén byl mezi lety 2018 a 2019 uzavřený kvůli první etapě modernizace. Město při ní nechalo postavit wellness centrum, obnovilo šatny, vstupní vestibul a dětský bazén. Náklady na první etapu modernizace byly 126 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky správa, sporty, Tábor, krytý bazén

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor připravuje kompenzaci pro sportovce kvůli uzavření krytého bazénu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.