Počasí dnes26 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Českobudějovické kluby získají od města na mládež více než 12 milionů korun

Českobudějovičtí zastupitelé schválili dotace pro mládežnické sportovní kluby. Rozdělí mezi ně více než 12 milionů korun. Je to přibližně stejná částka jako v minulých letech.

„Peníze na sportovní aktivity mládeže považujeme za správnou investici," řekl náměstek primátorky Petr Maroš (ODS). Sokol České Budějovice získá 800 tisíc korun, o 100 tisíc korun méně obdrží Tělovýchovná jednota Lokomotiva.

České Budějovice také poskytnou milion korun volejbalovému klubu mužů. Českobudějovičtí volejbalisté vyhráli v této sezoně nejvyšší soutěž. Zastupitelé dotací ocenili mužstvo za reprezentaci města.

„Za úspěch můžeme považovat i účast v Lize mistrů, kde volejbalisté dokázali zvítězit ve dvou ze tří domácích utkání. Klub je pro nadcházející sezonu 2024/2025 kvalifikován do hlavní části nejprestižnější světové klubové soutěže," uvedl náměstek.

Volejbalisté Českých Budějovic získali jedenáctý extraligový titul. Ve finále porazili obhájce zlata Lvy Praha 3:1 na zápasy. „Titul se do Českých Budějovicí vrátil po pěti letech. A kdo byl na rozhodujícím zápase ve sportovní hale, zažil podobnou euforii jako při nedělním finálovém utkání na mistrovství světa v hokeji," uvedl Maroš.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky správa, sporty, dotace, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovické kluby získají od města na mládež více než 12 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.