Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

V participativním rozpočtu je přes 50 projektů. Vítěze budou lidé vybírat v říjnu

Do pátého ročníku participativního rozpočtu PRO Budějce přihlásili lidé přes 50 projektů. Je mezi nimi například obnova náměstíčka před kinem Kotva, osvětlení cyklostezky, vybudování dětských hřišť nebo pobytových schodů. Po posouzení všech podaných projektů budou hlasovat lidé o těch, které se budou ve městě v budoucnu realizovat.

Celkem jednapadesát návrhů na vylepšení Českých Budějovic přihlásili lidé do pátého ročníku participativního rozpočtu PRO Budějce. Projekty v součtu za více než 70 milionů korun musí nyní projít posouzením. „Hodnocena je nejen formální správnost a realizovatelnost nápadů, ale také jejich přínos a vhodnost pro danou lokalitu,“ uvedl první náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Mezi přihlášenými projekty je například revitalizace náměstíčka před Biografem Kotva, vybudování dětských hřišť, koupací louky u Malše, zelených střech na městských budovách, inline dráhy ve Stromovce nebo psího hřiště na Vltavě. Všechny projekty si mohou lidé prohlédnout na webu participativního rozpočtu probudejce.cz.

Pro pátý ročník vyčlenilo město z rozpočtu deset milionů korun. Hlasování o jednotlivých projektech začne 1. října a potrvá celý měsíc. Od jeho druhé poloviny si budou moct lidé projekty prohlédnout na výstavě na náměstí Přemysla Otakara II.. Několik změn připravilo město v samotném hlasování. 

„Jednou z nich je snížení věkové hranice hlasujících na 15 let. Hlasování bude opět probíhat elektronicky prostřednictvím webu probudejce.cz. Připravovanou novinkou je přidání další možnosti ověření totožnosti, kromě zadání čísla občanského průkazu, to bude možné také prostřednictvím elektronické identity občana,“ doplnil Maroš.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PRO Budějce

Štítky PRO Budějce, participativní rozpočet, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V participativním rozpočtu je přes 50 projektů. Vítěze budou lidé vybírat v říjnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.