Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Lávku na Vltavě-střed čeká přes léto rekonstrukce, dočasně ji nahradí poptávkový přechod

Lávku v lokalitě Vltava-střed čeká v létě kompletní rekonstrukce. Kvůli minimálnímu omezení provozu, nahradí lávku nad čtyřproudovou silnicí poptávkový přechod.

Tento měsíc se začne přestavba lávky přes čtyřproudovou silnici na Vltavě-střed. Od začátku července se lávka uzavře kompletně. Chodci budou moct využívat provizorní světelný přechod. Opravy by měly být hotové do 31. srpna.

„Prázdninový termín jsme volili záměrně, frekventovaná lávka je totiž nedaleko základní školy. Bezpečnost chodců je pro nás při rekonstrukci naprosto prioritou. Proto jsme přijali taková opatření, která jim zajistí bezproblémový přechod přes čtyřproudou silnici,“ vysvětlil náměstek primátorky pro dopravu Lubomír Bureš.

Dopravní značení, které na místě bude, by mělo řidiče jasně upozornit na dočasný přechod tak, aby změnu na silnici viděl každý a počítal s ní. 

„Chceme co nejméně ovlivnit automobilový provoz, a proto bude semafor poptávkový, kdy zelená chodcům padne až po zmáčknutí tlačítka. Je důležité taky zmínit, že přechod bude upraven i pro nevidomé a slabozraké tak, aby i jim garantoval bezpečnost přecházení,“ doplnil náměstek primátorky Michal Šebek.

Podobné úpravy vloni vylepšily lávky u Möbelixu a u Stromovky. Rekonstrukce významně prodlouží životnost stavby a nový povrch usnadní chůzi po lávce.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město České Budějovice

Štítky Vltava-střed, lávka, rekonstrukce, poptávkový přechod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lávku na Vltavě-střed čeká přes léto rekonstrukce, dočasně ji nahradí poptávkový přechod  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.