Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Hustý dým a ohořelý plot, v Českých Budějovicích vzplála elektrická koloběžka

U rodinného domu nedaleko českobudějovického výstaviště hořela v sobotu 8. června elektrická koloběžka. Požár poškodil dřevěný plot. Na místě zasahovala Městská policie České Budějovice i jihočeští hasiči.

Co se dělo v sobotu brzo ráno za zdmi jeho domu, netušil majitel elektrokoloběžky poblíž českobudějovického Výstaviště. Hustý dým stoupající z jeho zahrady naštěstí neunikl pozornosti náhodného svědka. Díky majiteli sousedního pozemku a zasahujícím strážníkům, kteří hořící koloběžku uhasili, se požár nestačil rozšířit.

DPožár silně poškodil přilehlý dřevěný plot.  

"V sobotu 8. června krátce před šestou hodinou ráno vyjížděla hlídka městské policie na oznámení o hustém dýmu, valícím se z jedné ze zahrad za zastávkou MHD U parku. Strážníkům se podařilo zjistit, odkud dým vychází a s pomocí majitele sousedního pozemku se přes jeho zahradu dostali k místu požáru. Operační středisko městské policie mezitím o události vyrozumělo hasiče," popsala incident mluvčí budějovických strážníků Věra Školková

Doplnila také, že strážníci na místě zjistili, že ohniskem požáru je elektrokoloběžka. Neváhali proto a za pomoci souseda se jim podařilo požár uhasit, ještě než se stačil rozšířit na dřevěný plot, v jehož blízkosti koloběžka stála. Celý případ si po dokončení hasicích prací převzala přivolaná jednotka hasičského záchranného sboru.

Díky rychlému zásahu se požár nestihl více rozšířit.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie České Budějovice

Štítky České Budějovice, požár, elektrická koloběžka, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hustý dým a ohořelý plot, v Českých Budějovicích vzplála elektrická koloběžka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.