Počasí dnes28 °C, zítra23 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

Bývalý lom přetvořili v Písku na veřejné ohniště, láká na pikniky i opékání špekáčků

V písecké lokalitě Vohybal vzniklo nové veřejné ohniště s lavičkami, ideální pro pikniky a opékání špekáčků. Místo je vybrané pro svou dostupnost a bezpečnost. Revitalizaci bývalé skládky zajistil odbor životního prostředí ve spolupráci s dalšími městskými organizacemi. Místo je přístupné pěšky a v budoucnu bude být součástí naučné stezky.

V lokalitě zvané Vohybal vzniklo veřejné ohniště, kde lidé mohou posedět na lavičkách a opéct si třeba špekáčky. „Místo jsme zvolili proto, že je v dochozí vzdálenosti od města, a navíc mimo les, který by otevřený oheň mohl ohrožovat. Lidé si tu mohou udělat piknik a opéct si tu špekáčky,“ řekl radní pro životní prostředí Martin Brož (Piráti), který se o revitalizaci bývalé skládky zasadil. Realizace se ujal odbor životního prostředí ve spolupráci s dalšími městskými organizacemi.

Místo, kde v minulosti býval malý lom a později sem lidé začali vyvážet odpadky, nechalo město vyčistit, srovnat terénní nerovnosti a upravit přístupovou cestu. „Pracovníci Lesů města Písku vyřezali suché dřeviny a k ohništi dali lavičky, s vyčištěním prostoru pomohli klienti Probačního domu, který v Písku provozuje Probační a mediační služba ČR. Ti se také významně zapojili do obnovy ovocného sadu, který je v okolí. Vysadili sem stromky starých odrůd ovocných stromů,“ uvedl vedoucí odboru životního prostředí Miloslav Šatra. Odpadky z místa vyváželi pracovníci Městských služeb Písek, ti sem také naváželi zeminu, aby vyrovnali terén.

Veřejné ohniště bude přístupné jen pěšky, lidé se sem dostanou cestou mezi ohradami pro skot, která začíná naproti zahrádkářské kolonii Vohybal. „Doufám, že si sem Písečáci cestu najdou a budou veřejné ohniště využívat,“ doplnil Martin Brož a dodal, že věří, že po sobě návštěvníci nebudou nechávat nepořádek.

V budoucnu by se toto místo mohlo stát součástí nové naučné stezky, která by vedla až do Nového Dvora.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Písek

Štítky Písek, veřejné ohniště, Vohybal, revitalizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Schonbrun

No, a z toho je mi docela smutno. Za chvíli tam ohýnek budou promítat jako hologram, buřty z umělé hmoty, " piknikáři" budo herci z místního divadla aby lidi viděli jak to vypadalo když byl svět ještě v pořádku. Tytam jsou doby kdy si čundrák udělal ohniště a věděl jak, guláš nebo polévku si uvařil v hliníkovém ešusu a nikdo neřešil nějakou rádoby ekologii a nikd se neotrávil hliníkovou lžící. Dneska bohužel jsou lidi taková kopyta, že ani nevědí jak ohniště založit a natož jak jej po použití opět bezpečně zlikvidovat. Jenom tam nezapomeňte instalovat hasicí přístroje nejlépe s vycvičeným hasičem. Chce se mi zvracet.

Pondělí, 17. června 2024, 13:49Odpovědět

Bývalý lom přetvořili v Písku na veřejné ohniště, láká na pikniky i opékání špekáčků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.