Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Sobota 22. června 2024  |  Svátek má Pavla
Bez reklam

Olympijští vítězové i hudební legendy: ČEZ Lipno Sport Festival láká na sportovní vyžití i kulturu

David Koller, Vavřinec Hradilek, Aneta Langerová a Eva Adamczyková. Na Lipno míří hvězdy ze sportovního i kulturní světa. Program 13. ročníku lipenského Sport Festivalu láká návštěvníky na kombinaci sportovních aktivit a bohatého kulturního programu.

Deset dní plných sportu a kultury, to slibuje již 13. ročník ČEZ Lipno Sport Festivalu, který začne jen pár dnů po skončení olympijských her v Paříži. Od 16. do 25. srpna se tak návštěvníci mohou těšit nejen na sportovní hvězdy, ale i na populární hudební interprety.

„Festival nabídne program nabitý hvězdami sportu a hudby s nepřeberným množstvím sportovních a kulturních aktivit pro návštěvníky všech věkových kategorií, jednotlivce i celé rodiny,“ říká ředitelka festivalu Kateřina Neumannová.

Návštěvníci budou mít možnost vidět a vyzkoušet desítky sportů po boku úspěšných reprezentantů. Svou účast na festivalu již potvrdili například olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Adamczyková, dvojnásobná vítězka wimbledonské čtyřhry Barbora Strýcová či kajakář Vavřinec Hradilek, majitel stříbra z olympijských her v Londýně.

Festivalovou atmosféru okusí také bývalí profesionální cyklisté Roman Kreuziger a Zdeněk Štybar. Rovnou z olympijské Paříže přijedou plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner či fleretista Alexander Choupenitch.

„Pevně věřím, že na Lipně uvidíme i medaile z letošní olympiády v Paříži,“ dodává Kateřina Neumannová.

Kultura a sport pro všechny generace

Lipenský Sport Festival ale není pouze o sportu. S velkými jmény proto přijde i kulturní část programu. V pátek 16. srpna se návštěvníci mohou těšit na vystoupení zpěvačky Lenny a Davida Kollera, o den později na Sebastiana s Ewou Farnou. Druhý festivalový pátek 23. srpna pak vystoupí Michal Hrůza a kapela Olympic. V sobotu 24. srpna se představí Aneta Langerová a znovu Ewa Farna.

Sportovními vrcholy festivalových víkendů pak budou tradiční závody v běhu a na kole. „Na přípravě cyklistické trati se podílel Roman Kreuziger, který bude také závodit. V neděli 18. srpna se jede bikerský a gravelový závod ČEZ Kolem Lipna na tratích o délce 60 a 20 kilometrů. Sobota 24. srpna pak bude patřit běžcům na startu ČT Lipenského půlmaratonu a dalších závodů na deset a tři kilometry,“ popsala Neumannová.

Další sportovní klání jsou naplánovaná po celou dobu festivalu. K dispozici bude například Sazka pumptrack a soutěže v basketbalu 3x3, které vyvrcholí exhibičními utkáními národních týmů mužů i žen, basketbalistů na vozíku a autogramiádou basketbalových osobností.

„Tyto moderní sporty nám pomáhají zaujmout mladou generaci. Už v minulých letech se nám velice osvědčilo zařazení závodního parkouru a proto chceme v rozšiřování této nabídky pokračovat. Letos přibyde například pumptrack a parkourové hřiště pro nejmenší děti,“ doplnila Neumannová s tím, že nebude chybět ani ukázka breakdancu, který je nově jedním z olympijských sportů.

Tyto moderní sporty budou koncentrované v jedné ze tří částí festivalového areálu. „Dlouhodobě investujeme do zlepšení programu a festival se stále rozrůstá. Dřívější prostory nám už proto začínají být malé. Areál se proto tento rok rozroste o novou část s moderními sporty. Chybět nebude ale ani prostor pro ty tradiční nebo relaxační zóna,“ přiblížila ředitelka festivalu.

Stejně jako v předchozím roce bude na festivalu také paralympijský den. Ten je naplánovaný na 22. srpna. Návštěvníci při něm budou mít možnost vyzkoušet některé disciplíny handicapovaných sportovců a setkat se s českými paralympijskými reprezentanty.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ČEZ Lipno Sport Festival

Štítky Lipno, sport, festival, hudba, olympiáda, ČEZ Lipno Sport Festival, cyklistika, závody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olympijští vítězové i hudební legendy: ČEZ Lipno Sport Festival láká na sportovní vyžití i kulturu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.