Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Extrémní skoky do vody a koncerty hudebních hvězd. Highjump oslaví 25 let

PR článek

Je tomu už dvacet pět let, kdy se v lomu v Hřiměždicích u Příbrami uskutečnil první ročník závodů ve skocích do vody z extrémní výšky. Letos se výročí této akce uskuteční v termínu 2. až 3. srpna a organizátoři hlásí výjimečně zajímavý program. Do lomu opět zavítají skokani z celého světa, aby předvedli dechberoucí výkony při skocích z výšky až 30 metrů nad vodní hladinou.

Highjump je výjimečný unikátní atmosférou i místem konání. Zatopený žulový lom v obci Hřiměždice představuje ojedinělé prostředí pro koupání i konání sportovně kulturní akcí. Pořadatelé v rámci oslavy kulatin připravili lákavou hudební show, kterou divákům nabídnou hned na několika podiích. Hlavními tahouny programu je raper Yzomandias, dále pak aktuální hvězda Rohony, raper Rest s kapelou Champion Sound, legendy tuzemské scény PSH, zpěvák 7krát3 s živým bandem nebo djové Matamar, TK27, Magenta, Roxtar a mnoho dalších.

Ve startovním poli závodu Highjump se za dobu konání akce objevilo mnoho zvučných jmen. V minulosti šlo vždy o naprostou špičku světových skokanských tabulek i extrémní freestyle skokany, kteří se zrovna neúčastnili světové série. I letos si do hříměždického lomu najdou cestu skokani a skokanky z Francie, Rakouska, Německa, Spojených států a dalších zemí. Na programu bude závod z několika výšek: královská disciplína 20 metrů, dále pak skoky ze 16 a 12 metrů vysoké skokanské věže. „Opět bude na co koukat. Svou účast už potvrdily stálice Highjumpu i nové tváře, které se v Hřiměždicích ukážou vůbec poprvé,“ říká pořadatel Tomáš Kučera.   

Highjump je výjimečný unikátní atmosférou i místem konání.

Kromě skoků do vody bude také připraven bohatý doprovodný program. Na hlavním pódiu zahrají hvězdy nejen tuzemského rapového nebe, na jejich vystoupení se nyní podíváme zblízka. Během pátku a soboty se mohou návštěvníci těšit na rapera Yzomandiase z labelu Milion+, dalším zajímavým jménem je aktuálně velmi populární interpret Rohony. Mezi stálice akce patří skupina PSH, která ve složení Orion, Vladimir 518 a DJ Mike Trafik předvede tradičně skvělý koncert. Po loňském úspěchu si návštěvníci zopakují vystoupení rapera Resta. Ten letos vystoupí s živou kapelou Champion Sound, s níž zvítězil v posledním souboji Red Bull Soundclash. Dalším jménem hudebního line upu je zpěvák 7krát3, který dorazí s live bandem. Fanoušky ska puku zase potěší skupina Sticks.

Na Desperados Dance Stage letos zahrají hvězdy tuzemské djské scény. Na pódiu, které vyroste přímo za skokanskou věží a zóně, kde si návštěvníci budou moci vychutnat pivo vyostřené tequilou Desperados, zahrají například duo Matamar, svou show připravuje dj Roxtar, dále pak legenda house music Chris Sadler, vítězové djské soutěže Desperados DJ no. 1 z minulých let Viiito a Saxofrancis nebo aktuální vítězka tohoto klání Theresia. Nebude chybět ani stálice akce dj Friky.

Třetím hudebním podiem bude Represent Pirate Stage. Zde si přijdou nas své fanoušci drum and bass nebo urban music. Svůj djský set již chystá dj Magenta nebo dj a raper TK27, člen hudebního uskupení 58G. Dalším již potvrzeným jménem je dj Hellsmith.

Již tradičně bude v areálu připraveno pestré občerstvení. Protože organizátorům záleží,  aby se návštěvníci na akci dobře najedli, otevřou v areálu výpravný food court s mezinárodní gastronomií z různých koutů světa a dalšími pochutinami. Pro návštěvníky bude připraveno stanové městečko s dostatečným sociálním zařízením.

Vstupenky na dvacátý pátý Highjump jsou v prodeji v síti Ticketstream a organizátoři doporučují pořídit je za výhodnější cenu s předstihem. 

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Highjump, festival, 25 let, koncerty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Extrémní skoky do vody a koncerty hudebních hvězd. Highjump oslaví 25 let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.