Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Některé jihočeské střední školy skončí výuku kvůli dětské olympiádě 21. června

Střední školy na Českobudějovicku a Táborsku skončí výuku v pátek 21. června. Jejím žákům začnou prázdniny o týden dříve kvůli letní olympiádě dětí a mládeže. Někteří sportovci, kteří budou na akci startovat, budou od 23. června využívat pro ubytování domovy mládeže středních škol, v nichž se proto už nebude učit.

Prázdniny tak začnou dříve pro téměř polovinu jihočeských středních škol. V regionu jich je devět desítek, na Českobudějovicku a Táborsku, což jsou nejlidnatější okresy, působí 48 z nich. „Žákům začnou prázdniny a doufáme, že budou fandit na sportech při olympiádě dětí a mládeže. Co se týče učitelů, bude záležet na konkrétním řediteli školy, ale pravděpodobně se bude jednat o takzvanou nepřímou vyučovací činnost," řekl Martin Sláma z odboru školství krajského úřadu.

Střední školy v Jihočeském kraji ve školním roce 2023/2024 navštěvuje 30.440 žáků. Školy nabízejí vzdělávání ve 1314 třídách. Jde o 23 gymnázií a 67 středních škol s odborným vzděláním.

Olympiáda dětí a mládeže začne 23. června a potrvá do 27. června. Zúčastní se přibližně 3500 sportovců ve věku od 12 do 17 let, kteří se utkají se ve 20 letních olympijských sportech včetně jachtingu a softbalu. Soutěže se budou odehrávat na 32 sportovištích v Českých Budějovicích, Hluboké nad Vltavou a Táboře a v jejich okolí. Kromě toho na jih Čech dorazí na olympiádu asi další tisícovka trenérů nebo organizačních pracovníků.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město České Budějovice

Štítky ČR, školy, sporty, střední, Jihočeskýkraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé jihočeské střední školy skončí výuku kvůli dětské olympiádě 21. června  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.