Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Písek začne s přestavbou staré vodárny již o letních prázdninách

Letos v létě začne přeměna bývalé vodárny v Písku na moderní kemp s tělocvičnou. Rekonstrukce jedné z budov a revitalizace venkovních prostor bude stát 37,8 milionu korun. S financováním pomůže dotace, která pokryje více než polovinu celkových nákladů. Nový areál nabídne místa pro stany, karavany i veřejná parkoviště, dokončení se plánuje do 13 měsíců.

Už o těchto letních prázdninách by měly začít práce na přeměně bývalé vodárny na kemp s tělocvičnou. Projekt počítá s rekonstrukcí jedné z budov i s revitalizací venkovních prostor areálu. V bývalé vodárně mají vzniknout místa pro stany i pro obytné vozy a karavany.

„O zakázku mělo zájem šest společností, nejvýhodnější cenovou nabídku předložila firma DS-DRYWALL. Činila 37,8 milionu korun bez daně, což je o více než 16 milionů korun méně, než byla předpokládaná cena zakázky,“ řekla místostarostka Petra Trambová a doplnila, že město na tento projekt již získalo dotaci Ministerstva průmyslu a obchodu ve výši cca 60 procent z celkových výdajů. Dodavatele stavby schválila na svém červnovém jednání rada města.

Město má v plánu předat staveniště v polovině července. Firma má práce dokončit do 13 měsíců. Projekt počítá s upravením zelených ploch i se zhotovením cest, chodníků a venkovního schodiště, po areálu budou také rozvedeny inženýrské sítě.

„Kromě míst pro karavany v areálu vybudujeme také čtyři veřejná parkovací místa, tzv. stellplatzy, která budou upravena tak, aby byla vhodná pro stání obytných vozů a karavanů s potřebným servisem. Takové plochy totiž v současnosti v Písku zcela chybí. Přilákat bychom tak mohli novou skupinu turistů, která je v posledních letech stále početnější,“ poznamenala místostarostka. Doplnila také, že v areálu nebude chybět nezbytné sociální zázemí, kuchyňka pro lidi ubytované v kempu, recepce se zázemím a menší tělocvična.

„Máme zpracovanou studii na využití všech objektů vodárny. V první etapě přebudujeme jen hlavní budovu, komunikační jádro a upravíme venkovní prostor. Další objekty by se mohly v budoucnu využít jako tělocvičny, jedna z budov by mohla sloužit jako trampolínové centrum. Studie navrhuje také zpřístupnění části historických prostor, ve kterých by mohla vzniknout například expozice vodárenství,“ doplnila Trambová.

Areál bývalé vodárny se nachází na okraji města Písek pod Hradišťským kopcem. Prázdný je od roku 2019, kdy byla vybudována nová úpravna vody. Budovy, které se na pozemku nacházejí, jsou z let 1948 a 1969. Objekt anglických filtrů je pak cennou stavebně historickou památkou z roku 1899.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Písek

Štítky Písek, vodárna, autocamp, památka, přestavba, prázdniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek začne s přestavbou staré vodárny již o letních prázdninách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.