Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Frymburk získal statut lázeňského města, bude nabízet rašelinu

Frymburk na Českokrumlovsku získal statut lázeňského města. Podle vyhlášky, kterou stanovilo ministerstvo zdravotnictví, statut začne platit 1. července. Frymburk bude na lázeňské procedury využívat rašelinu z nedalekých lesů v okolí obce Světlík. Novináře o tom informoval v tiskové zprávě Turistický spolek Lipenska.

„Nepopsatelný pocit radosti, protože na tento den čekám posledních 15 let svého života. Jedná se o klíčové rozhodnutí. Splnili jsme obrovské množství různých podmínek. Laicky řečeno, máme teď z nejvyšších míst potvrzeno, že Frymburk je místo zdraví prospěšné," uvedl starosta města Oto Řezáč.

Frymburk připravuje investice v řádech desítek milionů korun do infrastruktury a propagace. Lázeňské procedury nabídne zdejší Wellness hotel Frymburk, kde se mimo jiné staví lázeňský pavilon.

„Frymburku a Lipensku gratulujeme. Lázně jsou pro Třeboň naprosto zásadním turistickým tahákem, jenž významně napomáhá také v období mimosezony. Třeboňské lázeňství má tradičně vysokou úroveň lékařské péče a služeb, kapacity třeboňských lázeňských domů jsou však celoročně téměř stoprocentně obsazené. Přejeme Frymburku totéž," uvedla destinační manažer pro oblast Třeboňska Bára Bicková.

V České republice je nyní 36 lázní. Na jihu Čech tento statut patří Třeboni na Jindřichohradecku, Bechyni na Táborsku a Vráži na Písecku. „Budeme využívat hlavně přírodní léčivý zdroj peloid, který budeme zpracovávat na rašelinu a slatinu. Budeme ji aplikovat v podobě rašelinových zábalů, slatinných koupelí a dalších. Co se týče pohybové a odborné terapie, tak budeme vycházet ze základů fyzioterapie, stabilizačního a mobilizačního systému a kineziotapingu. Vše bude doplněno pohybovými terapiemi fitness, jógou a léčebnou tělesnou výchovou," uvedl vedoucí budoucího frymburského lázeňského provozu Jakub Ferra.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv Turistického spolku Lipensko

Štítky správa, lázně, Frymburk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frymburk získal statut lázeňského města, bude nabízet rašelinu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.