Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Voda v orlické nádrži u Podolska ze zhoršila, není vhodná ke koupání

Voda v Orlické přehradě u Podolska není vhodná ke koupání, hygienici ji označili stupněm čtyři, tedy druhým nejhorším. Voda tam představuje zdravotní riziko. Další sledované lokality jsou na stupni tři. Vyplývá to z vyhodnocení mimořádných odběrů vody jihočeskými hygieniky ze začátku týdne.

„Voda u Podolska neodpovídá hygienickým požadavkům a pro uživatele představuje zdravotní riziko, koupání a provozování vodních sportů nelze doporučit zejména pro děti, těhotné ženy, osoby trpící alergií a osoby s oslabeným imunitním systémem,“ uvedla ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Stupeň tři dostaly Staňkovský rybník, který ho měl i minulý týden, Orlík u autokempu Radava a voda u pláže v Lipně nad Vltavou, která ho měla také minulý týden. Podle hygieniku je zde zhoršená jakost vody s mírně zvýšenou pravděpodobností vzniku zdravotních problémů při koupání. U některých vnímavých jedinců by se mohly vyskytnout zdravotní obtíže, po koupání hygienici doporučují osprchování čistou vodou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda v orlické nádrži u Podolska ze zhoršila, není vhodná ke koupání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.