Počasí dnes25 °C, zítra29 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Tábor zahájil architektonickou soutěž na přestavbu bývalé pošty

Tábor zahájil architektonickou soutěž na rekonstrukci bývalé pošty, do níž se přesune část městského úřadu. Jde o komplex dvou budov na Žižkově náměstí. Zájemci mohou své návrhy do architektonické soutěže posílat do 30. září.

„Od vítězného návrhu si slibujeme harmonii soudobé architektury a historického prostředí, dvojici budov přiměřeně reprezentativních, které budou důstojným prostředím pro výkon každodenní práce pro město, budov ztělesňujících hodnoty otevřenosti, efektivnosti a dlouhodobé udržitelnosti. Věřím, že architektonická soutěž je transparentním postupem, jak získat co nejkvalitnější návrh stavebních úprav," uvedl táborský starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

Město získalo bývalou poštu přibližně za 34 milionů korun. Jde o historický objekt s kruhovou přístavbou z roku 1910, který navrhl architekt Theodor Petřík. Původně dům sloužil jako občanská záložna. Starosta uvedl, že jej těší, že objekt, který patří k symbolům Tábora, bude patřit městu.

„Hlavní očekávání, která si samospráva se získáním budovy spojovala, bylo zefektivnění chodu úřadu a zachování veřejné funkce tam, kde jsou na ni obyvatelé Tábora dlouho zvyklí a kde dává z hlediska udržitelného rozvoje města smysl," řekl starosta. Radnice je nedaleko budovy bývalé pošty také na Žižkově náměstí. Část městského úřadu však sídlí v jiné části města na Husově náměstí, odkud by se odbory potom přestěhovaly do bývalé pošty.

Plánovaná přestavba začne nejdříve až za dva roky. Budovu bývalé pošty totiž nyní provizorně využívá táborská knihovna, neboť její zázemí se rekonstruuje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, stavby, pošta, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor zahájil architektonickou soutěž na přestavbu bývalé pošty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.