Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Budějovicko spouští kartu hosta. BuďKarta přináší zvýhodněné vstupy a exkluzivní nabídky

PR článek

S projektem karty hosta pro ubytované přichází Turistická oblast Budějovicko na začátku letní sezony. Smyslem BuďKarty je motivovat hosty k prodloužení pobytu a návštěvě míst, která by původně nezvažovali. Kartu získají k ubytování na dvě a více nocí. Na oplátku jim přinese řadu výhod a slev na vstupy. Do projektu se zapojují místní ubytovatelé a provozovatelé atraktivit.

BuďKarta je virtuální karta hosta, kterou získají návštěvníci Budějovicka při rezervaci pobytu na dvě a více nocí u zapojených ubytovatelů. Stačí se bezplatně zaregistrovat na webu www.budejovickakarta.cz, vytvořit si účet ke kartě, vybrat si ze seznamu zapojených ubytování a rezervovat pobyt. Po příjezdu ubytovatel kartu aktivuje pro čerpání výhod.

Karta je virtuální, v podstatě se jedná o QR kód, který je možné uložit do telefonu, nebo vytisknout. Na provozech, které držitelům karty poskytují výhody se pak stačí prokázat tímto QR nebo unikátním 9-místným kódem karty a čerpat například slevy na vstupy,” popisuje fungování ředitel Turistické oblasti Budějovicko Tomáš Polanský. Karta je platná vždy v průběhu pobytu a lze na ní přidat také další osoby, kteří jsou s držitelem karty ubytovaní. Je tak ideálním řešením pro rodiny s dětmi nebo páry.

BuďKarta je virtuální karta hosta, kterou získají návštěvníci Budějovicka při rezervaci pobytu na dvě a více nocí u zapojených ubytovatelů.

Do projektu BuďKarta se postupně zapojují místní ubytovatelé a provozovatelé atraktivit. Hosté na kartě najdou například 50% slevu na vstup do ZOO Hluboká, město České Budějovice nabídlo zdarma prohlídku radnice a komentovanou prohlídku města s průvodcem.

Jsme ve fázi pilotního projektu, kdy kartu spouštíme do provozu a zároveň nabíráme partnery jak z řad ubytovatelů, tak provozovatelů. Nabídka se nám postupně plní a výhody na kartě budou postupně přibývat,” uvádí Tomáš Polanský. Zájemci o zapojení do projektu se mohou přihlásit přímo přes kontaktní formulář na webu karty.

Myšlenka na vytvoření karty hosta s pobídkou na prodloužení počtu nocí v destinaci a získání konkurenční výhody pro místní podniky, přišla ruku v ruce se zvýšením poplatku z pobytu v Českých Budějovicích a v Hluboké nad Vltavou. Ten se zvýšil z původních 25 na 50 korun.

Finance, které se v rámci ubytovacího poplatku vyberou je dobré investovat zpět do podpory a rozvoje cestovního ruchu. Alespoň tak to v destinačním managementu vnímáme, jako udržitelné řešení. Proto jsme vytvořili model, kdy část peněz z poplatku slouží ke kompenzaci poskytnutých slev. Provozovatelé se tak podílí například 25 % a zbylých 25 % jim je vykompenzováno na základě akceptací karty,” vysvětluje Tomáš Polanský.

Ze statistik vyplývá, že počet nocí strávených v destinaci přímo ovlivňuje výši útraty hostů. „Při delším pobytu se samozřejmě zvyšuje přímá částka za ubytování, ale podstatné je, že host přinese více peněz v takzvaných multiplikacích. Jsou to útraty za služby, stravu, dopravu. Čím delší čas v destinaci tráví, tím více do hloubky jí objevuje a tím větší ekonomický přínos má. Nejen pro podnikatele, ale také pro veřejný rozpočet v podobě daní,” doplňuje Polanský. Příjmy z turismu v oblasti Budějovicka činili jen v loňském roce zhruba 2 miliardy korun, na ubytovacích poplatcích se pak vybralo 10,7 milionu korun.

Ohodnoť článek

Štítky České Budějovice, Budějovicko BuďKarta, výhody, vstupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovicko spouští kartu hosta. BuďKarta přináší zvýhodněné vstupy a exkluzivní nabídky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.