Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Noc byla v Česku na mnoha místech tropická, teploty neklesly pod 20 stupňů

Česko má za sebou velmi teplou noc. Na zhruba osmině meteorologických stanic teplota neklesla pod 20 stupňů Celsia, což je hranice pro takzvanou tropickou noc. Na síti X o tom informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Vysoké teploty budou i přes den, zejména na Moravě a ve Slezsku. Přijdou ale také přeháňky.

Meteorologové již dříve upozorňovali, že tento týden bude velmi teplý. V pondělí se to potvrdilo, teploty se na mnoha místech dostaly přes 30 stupňů Celsia. „Dnes a zítra budou teploty v Čechách nižší, většinou budou mezi 25 a 29 stupni, na Moravě a ve Slezsku budou spíše kolem 30 stupňů," uvedl ČHMÚ. Zatímco hranice pro tropickou noc je 20 stupňů Celsia, pro tropický den je to o deset stupňů výš.

Česku se dnes nevyhne ani déšť. Momentálně už prší v západní polovině Čech. „Během rána a dopoledne se rozprší i na zbytku Čech a odpoledne se přeháňky nebo bouřky začnou objevovat i na Moravě a ve Slezsku," sdělil ČHMÚ. Ještě v noci i ve středu přes den se budou místy přeháňky vyskytovat, hlavně v jihovýchodní části České republiky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky meteorologové, počasí, léto, noc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noc byla v Česku na mnoha místech tropická, teploty neklesly pod 20 stupňů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.