Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

MAS Česká Kanada pomáhá s projekty podnikatelům i neziskovým organizacím

PR článek

MAS Česká Kanada o.p.s. byla založena v roce 2012 a zajišťuje partnerství mezi veřejnou správou, podnikateli a neziskovými organizacemi za účelem rozvoje venkovských oblastí pomocí iniciativy LEADER. Zapojit se mohou také samotní občané, kterým není lhostejné jejich žití na venkově.

Co bylo v letech 2013 - 2020

MAS přispívá na projekty obcím, podnikatelům i neziskovým organizací, které se realizují přímo na území MAS. Nejvíc žadatelů bylo ze zemědělství, pak následují nezemědělské podnikání, obce a neziskové organizace (příměstské tábory, sociální projekty pro duševně a tělesně postižené nebo na doléčení ze závislostí na omamných látkách).

Z nezemědělského podnikání (jsou to vesměs drobní živnostníci) jsme podpořili například projekt se zaměřením na nanotechnologii nebo quiltovací šicí stroj s automatem pro patchwork (viz foto) nebo ubytovací zařízení v rámci cestovního ruchu (viz foto) Veverčí dvůr, kdy byly vybudovány 3 ubytovací apartmány pro 9 osob a společenská místnost s příslušenstvím v nevyužité části statku. Apartmány jsou umístěny v 1. a 2. nadzemním podlaží, kdy přístup do apartmánu v prvním patře je bezbariérový. V projektu bylo také zřízeno jedno pracovní místo. Jedná se o projekty s dotací do 2 milionu korun.

Pro obce byly důležité projekty z IROP například do vzdělávání, např. projekt Vybavení jazykové učebny B. Němcové Dačice (viz foto), kdy byla nově zrekonstruovaná učebna a byla vybavena nábytkem a novou technikou v oblasti informačních a komunikačních technologií, které ve značné míře dopomohou k lepšímu pochopení vyučované látky, a zároveň obohatí žáky o praktické zkušenosti s digitálními technologiemi a rozšíří jejich schopnosti komunikace v cizím jazyce. Nebo v dopravě, např. projekt Chodníky Hospříz (viz foto) a v neposlední řadě projekt Komunitní místnost Studená. Z IROP byly podpořeny také organizace aktivní v sociálních službách, pořízením např. vybavení nebo automobilu.

Neziskovým organizacím jsme schválili pět projektů zaměřených na příměstské tábory, podpořili jsme vznik 16 pracovních míst v sociální oblasti a podpořili jsme 10 projektů se zaměřením paliativní péči nebo na pečovatelskou službu mimo režim zákona o sociálních službách.

Jedná se o projekty s dotací přibližně do 4 miliony korun, ale pro území a samotné podnikatele mají velký význam.

Projekty v období mezi roky 2021 až 2027

Dnes již máme za sebou 12 vyhlášených výzev pro obce z IROP a SZP, pro zemědělské podnikatele ze SZP a pro podnikatele MSP z OP TAK.

Těší nás, že je o vyhlášené programy tak velký zájem. Z toho usuzujeme, že jsou naše aktivity správně zacílené a přijímány s nadšením. Je nám líto, že nemůžeme podpořit všechny žadatele, i kdybychom chtěli.

Snažíme se, abychom plnili naší vizi, kterou máme ve Strategii:

„MAS Česká Kanada bude v roce 2027 moderním venkovským regionem, nabízejícím dostatek pracovních příležitostí, kvalitní zázemí pro život a odpočinek, široké spektrum dostupných služeb a také zachovalé přírodní, kulturní a historické bohatství tak, aby byl příjemným místem k životu pro všechny generace, atraktivním pro malé i velké podnikatele, a vyhledávaným turistickým cílem domácích i zahraničních návštěvníků. To vše při respektování principů udržitelného rozvoje s maximálně možným zapojením místních aktérů.“

Více se dozvíte o MAS Česká Kanada z našich webových stránek: www.masck.cz

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky MAS, Česká Kanada, projekty, pomoc, dotace, spolupráce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MAS Česká Kanada pomáhá s projekty podnikatelům i neziskovým organizacím  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.