Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Vimperské hřiště Nad Pekárnou je po měsíčním odkladu konečně přístupné veřejnosti

Čekání je konečně u konce. Nově vybudovaná část vimperského hřiště Nad Pekárnou je od posledního července přístupná veřejnosti. Hřiště návštěvníkům nabízí nové herní prvky a bezpečný povrch. V příštím roce ho čeká další rozšíření.

„Rekonstrukce byla hotová už na konci června, ale raději jsme ještě měsíc čekali, dokud se neuchytil travní koberec na prudkém svahu,“ odůvodnil dlouhé čekání vedoucí odboru životního prostředí městského úřadu Vimperk Josef Kotál.

Nové povrchy a herní prvky, mezi kterými nechybí skluzavka, boule na lezení a šplhání, další stůl na stolní tenis nebo trampolína zapuštěná do země, jsou zatím jen první etapou rekonstrukce. Ta by měla pokračovat zase v příštím roce.

„Druhá etapa nás čeká příští rok. Na hřišti přibydou další herní prvky a především pískoviště, které bude zastíněno plachtou na ochranu dětí před sluncem, podobně jako nynější nová skluzavka,“ vysvětlil místostarosta Vimperka Zdeněk Kuncl (Vimperáci 2018). Dosavadní rekonstrukce stála 3,41 milionu korun a provedla ji firma Gartensta.

Kolem veřejného ohniště v sousedství také přibyly nové lavice z jedlového masivu, které dodala společnost Městské lesy Vimperk, a špalek potažený odolným povrchem, který slouží jako stůl.

Hřiště Nad Pekárnou vzniklo již v roce 2014 z podnětu Občanského sdružení Stanislavy Chumanové za sponzorského přispění mnoha místních firem a občanů. Sportovní ovál, který na hřišti tehdy vznikl, zůstane zachován.

V letošním roce město Vimperk vybudovalo také zcela nové hřiště v lokalitě Homolka. Minulý rok pak obnovilo menší hřiště v ulici Mírová a nyní připravuje nové hřiště v osadě Lipka.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením města Vimperk

Štítky vimperk, dětské hřiště, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vimperské hřiště Nad Pekárnou je po měsíčním odkladu konečně přístupné veřejnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.