Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Ve Vimperku začala stavba nové obchodní zóny, která nahradí bývalý areál ČSAD.

Ve Vimperku tento týden zahájili stavbu nové obchodní zóny. Ta vznikne v bývalém areálu ČSAD a město plánuje její výstavbu dokončit do září 2025.

„V první fázi začnou přípravné práce, jako je oplocení areálu a podobně. Samotná demolice starého objektu by měla trvat maximálně tři měsíce. Následující výstavba by měla být dokončena do léta 2025 a příští září bychom rádi otevřeli,“ uvedl projektový manažer Marian Tišer ze společnosti PORTIN.

Odstaviště a zázemí pro autobusy původně patřilo společnosti GW Jihotrans, která už pro něj neměla využití. V roce 2022 nový vlastník oslovil město se svým záměrem. V rámci tehdejšího územního plánu byla první variantou vybudování logistického centra, tou druhou pak retail park s nutnou změnou územního plánu. O té rozhoduje zastupitelstvo. Město se tak za účasti městského architekta aktivně zapojilo do diskuse o budoucí podobě retail parku.

„Obchodní zóna na ploše 1,7 hektaru by tak na přání města měla být hodně zelená, s parkovou úpravou a přirozeně navazující na okolní zástavbu. Parkoviště bude mít 160 míst s napojením do ulic Špidrova a Boubínská,“ přiblížil podobu projektu mluvčí města Vimperk Milan Brabec.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením města Vimperk

Štítky vimperk, obchodní zóna, ČSAD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Salava

j eto dobré ale vše je drahé a stale zdražuje vlada Fialy až přijde zelený ůděl zdraži se i doprava avše dalši pak už nenakupime asi nic jedine bydlet bez elektriky a plynu

Neděle, 4. srpna 2024, 13:30Odpovědět

Ve Vimperku začala stavba nové obchodní zóny, která nahradí bývalý areál ČSAD.  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.