Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Jindřichův Hradec se stal Evropským městem sportu pro rok 2025

Město Jindřichův Hradec získalo titul Evropské město sportu pro rok 2025 v kategorii do 25 tisíc obyvatel. Tento titul má ocenit důležitost sportu ve městě a podpořit jeho další sportovní rozvoj.

Hodnotící komise z Asociace evropských měst sportu navštívila Jindřichův Hradec již v pondělí 24. června. Již při této návštěvě hodnotili město velmi kladně. Ocenili zejména to, jak se ke kandidatuře postavil starosta města Michal Kozár tím, že sám prezentoval město a kandidaturu obhajoval. Líbila se jim také sportovní infrastruktura města a různé zajímavé sportovní programy. Oficiální vyrozumění o udělení titulu pak dorazilo koncem července.

„Rád bych poděkoval mezinárodní hodnotitelské komisi ACES Europe, že naše město oficiálně jmenovala Evropským městem sportu pro rok 2025. Je to pro nás velká pocta. Vnímám toto ocenění jako velké uznání práce všech, kteří se v této aktivní oblasti pohybují. Tímto prestižním titulem se pro nás otevírají velké možnosti v propagaci našeho sportu, sociální integrace, ale i vzdělávání,“ řekl starosta Jindřichova Hradce Michal Kozár.

Titul uděluje asociace ACES Europe, která je nezávislá na strukturách Evropské unie, avšak svou činností naplňuje politiku a vize Evropské unie v oblasti sportu. Již několik desetiletí soupeří každý rok regiony, velkoměsta i menší města o získání prestižního titulu. Kategorie nejsou soutěžní; jde o to, aby dané město splnilo kritéria, kterými jsou například infrastruktura sportu, přístup města ke sportu obyvatel, způsob financování sportu, objemy peněz a další.

„Spolu s udělením titulu máme právo užívat s neomezenou platností logo, které je unikátní pro každé město a je kompilací insignií daného města a titulu. Toto označení budou moci používat všechny kluby, které u nás působí. Budeme komunita, která bude společně tvořit Evropské město sportu 2025. Je to opravdu veliký úspěch pro všechny,“ doplnil starosta.

Představitelé Jindřichova Hradce převezmou oficiálně titul a plaketu na půdě Evropského parlamentu v listopadu letošního roku.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením města Jindřichův Hradec

Štítky Jindřichův Hradec, město sportu, titul, 2025

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřichův Hradec se stal Evropským městem sportu pro rok 2025  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.