Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Na jih Čech dorazí večer silné bouřky s přívalovým deštěm

Jih Čech zasáhnou podle meteorologů dnes večer silné bouřky doprovázené přívalovým deštěm a nárazovým větrem. Zvláště v Pošumaví hrozí zvýšený odtok vody z krajiny. Výstraha platí od středeční 17 hodiny.

Ve středu večer má do Čech dorazit studená fronta, která na jihozápad přinese silnější bouřky. „Bouřky budou doprovázené nárazy větru přes 65 kilometrů za hodinu a přívalovým deštěm s krátkodobými úhrny kolem 30 milimetrů,“ uvedli meteorologivé.

Zejména v Pošumaví v místech s vyšším nasycením půd může podle meteorologů y v případě výskytu bouřek hrozit zvýšený odtok vody z krajiny. Český hydrometeorologický ústav proto doporučuje sledovat indikátor přívalových povodní. 

Výstraha platí pro Jihočeský kraj od dnešních 17:00 do 22:30. Bouřky budou při svém postupu přes Čechy k východu během noci na čtvrtek zvolna slábnout.

Meteorologové upozornili, že při bouřkách může přívalový déšť lokálně zatopit podchody, podjezdy, sklepy a níže položená místa nebo rozvodnit menší toky. Hrozí také škody způsobené větrem, kroupy či blesky. Řidiči by v bouřce měli jezdit pomaleji a velmi opatrně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky čhmú, meteorologové, výstraha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Salava

Předevčirem přišla bouřka k večeru a b ud s etočil vit nebo male tornádo u sousedu to utrhlo na dvorku plachtu dalš plachty litali byli na nich cihly a ve vzduchu bylo vidět vše mižné jak litalo jen snad 3vteřiny

Sobota, 10. srpna 2024, 12:39Odpovědět

Na jih Čech dorazí večer silné bouřky s přívalovým deštěm  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.