Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Prezident Pavel i premiér Fiala navštíví agrosalon Země živitelka

Prezident Petr Pavel s manželkou Evou se ve čtvrtek zúčastní agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích. Navštíví prezentaci regionálních výrobců potravin, expozice Státního zemědělského a intervenčního fondu (SZIF) a Jihočeského kraje, prezentaci Potravinářské komory nebo přehlídku moderních trendů v zemědělství. Akci ve čtvrtek navštíví také premiér Petr Fiala (ODS).

„Prezident republiky Petr Pavel a paní Eva Pavlová ve čtvrtek navštíví 50. ročník Mezinárodního agrosalonu Země živitelka 2024. Součástí jejich programu bude mj. návštěva prezentace regionálních výrobců potravin, expozice Státního zemědělského a intervenčního fondu, expozice Jihočeského kraje, prezentace Potravinářské komory nebo přehlídky moderních trendů v zemědělství," uvedl hrad na svém webu. Prezidentský pár se podle odboru komunikace prezidentské kanceláře rovněž setká s oceněnými výzkumníky.

Na výstavu přijede také premiér Petr Fiala (ODS), který na akci mimo jiné vystoupí na tiskové konferenci s ministryní obrany Janou Černochovou (ODS) a ministrem životního prostředí Petrem Hladíkem a generálním komisařem české účasti na světové výstavě Expo 2025 v Ósace Ondřejem Soškou.

Českobudějovický agrosalon letos dovrší 50 let. Návštěvníci uvidí rekordní počet kusů techniky i hospodářských zvířat. Od 22. do 27. srpna se představí přes 600 vystavovatelů a přes 300 kusů hospodářských zvířat.

Agrosalon Země živitelka byl od počátku nejnavštěvovanější zemědělskou výstavou v tehdejším Československu a zůstává jí i v současnosti. V historii se nekonaly jen dva ročníky, v roce 2002, kdy Česko zasáhly ničivé povodně, a během covidové pandemie. Loni Zemi živitelku navštívilo za šest dní 111.886 lidí. Na první výstavu v roce 1973, která trvala 16 dní, přišlo 510.000 návštěvníků. Rekordní počet lidí, 805.000, byl v roce 1976.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Bartoš

Štítky Pavel, Fiala, zemědělství, Země živitelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident Pavel i premiér Fiala navštíví agrosalon Země živitelka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.