Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

V Písku mají nové psí hřiště, pejskaři na něj čekali celé dva roky

Dlouhé čekání je konečně u konce, po dvou letech bylo v Písku dokončeno nové hřiště pro psy. Nachází se u říčního břehu, nedaleko lávky na ostrov. Nabídne psí překážky, pítko i lavičky.

Majitelé psů mohou již oficiálně využívat oplocené hřiště pro psy, které vyrostlo na pravém břehu Otavy, nedaleko lávky na ostrov. Najdou zde různé typy překážek, pítko i lavičky.

„Děkuji všem, kteří s vybudováním prvního hřiště pro psy v Písku pomohli. I když se původně zdálo, že je možné postavit takový areál během krátké doby, nebylo to bohužel až tak jednoduché, a tak od nápadu po realizaci uběhly asi dva roky,“ řekl radní pro životní prostředí Martin Brož (Piráti).

Kvůli výstavbě hřiště muselo město nejprve nechat zbourat dřevěný domek, který byl ve velmi špatném stavu. Teprve poté nechalo upravit terén, vypracovalo projekt a oplotilo pozemek. Herní prvky, které vyrobila společnost Hřiště pod květinou, jsou navrženy tak, aby je mohli zdolávat psi různých velikostí.

„V areálu je několik typů přeskoků, tunel, houpačka, kladina i slalom. Na podzim se v areálu vysadí ještě nové stromy,“ doplnila písecká mluvčí Petra Měšťanová.

Hřiště bude volně přístupné během celého roku, zavírat se bude pouze na krátkou dobu kvůli nezbytné sanaci prostoru. Údržbu hřiště budou zajišťovat městské služby. Návštěvníci hřiště jsou povinni řídit se provozním řádem, který zahrnuje například povinnost po svém psovi uklízet.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením města Písek

Štítky psi, hřiště, písek, herní prvky, ostrov, otava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Písku mají nové psí hřiště, pejskaři na něj čekali celé dva roky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.