Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

V Mačkově otevřeli nový pavilon pro chráněné bydlení, přinese lepší životní podmínky až pro 70 klientů

V Domově PETRA v Mačkově slavnostně otevřeli nový zdravotní pavilon, který výrazně zlepší kvalitu života a péče pro uživatele s mentálním a kombinovaným postižením. Tento projekt přináší nejen zvýšení kapacity zařízení, ale také jeho modernizaci. Domov funguje od roku 1999 a stará se o 130 lidí.

Klienti, kteří se dosud museli tísnit ve čtyřlůžkových a vícelůžkových pokojích, se nyní mohou těšit na větší komfort a soukromí. Nový pavilon totiž nabízí 30 lůžek, z nichž 10 je v jednolůžkových a dalších 10 ve dvoulůžkových pokojích. Samozřejmostí je také moderní hygienické zázemí, společenské prostory a kvalitní prostředí pro zaměstnance.

„Před několika lety jsme začali uvažovat o rozmělnění lůžkových kapacit, protože 70 uživatelů žilo ve čtyřlůžkových i vícelůžkových pokojích. Nový pavilon poskytne větší komfort a soukromí všem, jak klientům, tak zaměstnancům,“ uvedl hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS).

Domov PETRA v Mačkově dlouhodobě nabízí širokou škálu služeb, mezi které patří pobytové služby, chráněné bydlení a ambulantní služby, včetně sociálně terapeutických dílen. V domově pracuje 120 zaměstnanců, kteří se starají o celkem 130 uživatelů. Náměstkyně hejtmana pro sociální oblast Lucie Kozlová (ODS) při této příležitosti vyjádřila vděčnost všem zaměstnancům. „Chtěla bych jim všem poděkovat, protože jsou to lidé laskaví, empatičtí a obětaví. Bez nich by se sociální služby vůbec nedaly dělat,“ řekla. 

Přístavba nového pavilonu se nachází v jihozápadní části areálu, kde navazuje na stávající obytné domky. Díky napojení na hlavní komunikační chodbu areálu a zřízení podzemní chodby se dosáhlo optimální funkční propojení s rehabilitačním pavilonem a stávajícím pavilonem pro trvale ležící klienty.

„Jsem nadšená. Věřím, že všem se nám tady bude hezky žít i pracovat. Je tu velmi příjemné prostředí s krásným výhledem do zeleného parku. Přeji všem zaměstnancům příjemné podmínky pro jejich nelehký úkol, velmi si jejich práce a přístupu ke klientům vážím,“ uvedla na závěr ředitelka Domova PETRA Vlasta Maroušková.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Jihočeského kraje

Štítky Mačkov, chráněné bydlení, jihočeský kraj, péče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Mačkově otevřeli nový pavilon pro chráněné bydlení, přinese lepší životní podmínky až pro 70 klientů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.