Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

V úterý začnou znovu platit modré zóny. Část protipovodňových bariér zmizí

Během následujících hodin by se měla začít situace v Českých Budějovicích zlepšovat. Město proto zruší dopravní opatření a v úterý ráno začne s demontáží protipovodňových bariér, které brání běžnému provozu. Město o tom informovalo v pondělí odpoledne v tiskové zprávě.

České Budějovice dnes podle vyjádření primátorky ještě čekaly druhou povodňovou vlnu, situace už ale neměla být tak dramatická jako v předchozích dnech. Vltava v krajském městě klesla na první povodňový stupeň, Malše v Rožnově se zatím stále drží na třetím povodňovém stupni. Její hladina ale podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu pomalu klesá.

Protože už by se situace na řekách v Budějcích zhoršovat neměla, přistoupí město ke zrušení dopravních omezení a demontáži některých částí protipovodňových bariér.

Od úterních 20 hodin se začne znovu kontrolovat parkování v modrých zónách. Stejně tak do běžného provozu vrátí parkovací dům Stromovka. „Od tohoto termínu žádáme řidiče, aby respektovali dopravní značení a nutnost vyparkování z parkovacího domu Stromovka,“ uvedla tisková mluvčí radnice Jitka Brůha Welzlová.

Během úterního rána začne také demontáž protipovodňových bariér na silnicích a cyklostezkách, kde brání běžnému provozu. „Ty, které provozu nepřekážejí, budou demontovány později,“ doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky opatření, doprava, povodně, čhmú

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V úterý začnou znovu platit modré zóny. Část protipovodňových bariér zmizí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.