Počasí dnes18 °C, zítra13 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Bývalý prezident Zeman oslaví narozeniny v Hluboké nad Vltavou. Přijet mají Babiš i Fico

Bývalý prezident Miloš Zeman oslaví v sobotu 28. září osmdesáté narozeniny. Oslava proběhne podle médií v hotelu Štekl v Hluboké nad Vltavou. Pozváni jsou nejen jeho přátelé a přední čeští politici, ale dorazit mají také evropští státníci jako slovenský premiér Robert Fico nebo maďarský premiér Viktor Orbán.

Na oslavu osmdesátých narozenin bývalého prezidenta Miloše Zemana, která se bude konat v luxusním hotelu Štekl v Hluboké nad Vltavou, mělo být podle zdroje iDnes.cz pozváno zhruba 200 lidí. „Mohu zatím sdělit, že pozvání přijali významní zahraniční hosté, kteří se pohybují v nejvyšších patrech politiky. Pan prezident se na oslavu velmi těší, protože bude příležitostí k milému setkání s přáteli," uvedl Zemanův mediální zástupce Jiří Ovčáček. Bližší informace však neuvedl.

Kromě českých politiků, jako například expremiéra Andreje Babiše (ANO), šéfa SPD Tomio Okamury šéfky KSČM Kateřiny Konečné nebo europoslance Filipa Turka (Přísaha), mají do Hluboké nad Vltavou dorazit slovenský premiér Robert Fico, maďarský premiér Viktor Orbán nebo bývalý německý kancléř Gerhard Schröder. Pozvánku měli obdržet ale také srbský prezident Aleksandar Vučić nebo polský prezident Andrzej Duda, uvedl iDnes.

V rozhovoru pro CNN Prima News Zeman uvedl, že jde o přátelské setkání, které pro něj organizují kamarádi. „Bude to oslava plná hezkých překvapení. Vše je pečlivě a do detailu připraveno, pan prezident si už ladí narozeninový projev a chystá se ostatně i premiéra jeho nové knihy. Co je ale nejdůležitější, setkání v Hluboké nad Vltavou bude vyjádřením hluboké úcty k oslavenci, který nad Vltavou po deset let sídlil jako prezident,“ řekl Ovčáček Mladé frontě.

Narozeninový den má Zeman začít obědem se slovenským předsedou vlády Ficem. Další program zatím není známý.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky Miloš Zeman, narozeniny, oslava, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý prezident Zeman oslaví narozeniny v Hluboké nad Vltavou. Přijet mají Babiš i Fico  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.