Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Plácky u budějckých škol se po víkendu uzavřou veřejnosti. Letos je navštívilo zhruba 12 tisíc lidí

Plácky u budějických škol se po víkendu uzavřou veřejnosti. Lidem zůstanou nepřístupné od října až do jara příštího roku, kdy přibydou další. Letos přesně na Velikonoce se pro veřejnost poprvé otevřena hřiště u třech základních škol – Bezdrevské, Grünwaldovy a Pohůrecké.

„Mám velkou radost z toho, jak Budějčáci tenhle projekt přijali. Od Velikonoc navštívilo Naše plácky zhruba 12 tisíc lidí, často tam chodí celé rodiny s dětmi, ale i sportovci,“ říká první náměstek primátorky Petr Maroš, který je garantem zpřístupňování sportovišť občanům.

Podle něho se nevyskytly prakticky žádné problémy s provozem, nikdo nic nerozbil ani nepoškodil. „Musím tedy říct, že náš nápad se naprosto osvědčil a na příští rok chystáme jeho další rozšíření. Určitě počítáme s tím, že počet otevřených sportovišť v příštím roce vzroste. V tuto chvíli zvažujeme několik variant – ve hře jsou hřiště u ZŠ Máj II a ZŠ a MŠ L. Kuby v Rožnově. Nadále tedy platí, že chceme podporovat pohyb dětí i dospělých napříč městem,“ dodává Maroš.

Ohodnoť článek

Foto se svolením města České Budějovice

Štítky plácky, České Budějovice, hřiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plácky u budějckých škol se po víkendu uzavřou veřejnosti. Letos je navštívilo zhruba 12 tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.