Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Tábor změnil firmu, která bude rekonstruovat městskou knihovnu

Tábor změnil firmu, která bude rekonstruovat městskou knihovnu. Původní vítězná společnost neprokázala, jakou činnost pro ni budou subdodavatelé dělat. Oprava knihovna proto začne později, nežměsto plánovalo. Náklady na rekonstrukci činí 38 milionů korun. Novinářům to řekl táborský starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

"Vítězná firma neprokázala, které práce pro ně bude subdodavatel dělat. Zákon o veřejných zakázkách říká, že musíme prověřit, jestli firma nepřeprodává práci někomu jinému," uvedl Pavlík. Knihovnu bude opravovat písecká firma Uniko. Její nabídka byla podle starosty jen nepatrně dražší než u vítězné společnosti.

"Celý tento proces projekt trochu zdržel, protože jsme chtěli začít dříve. Ale myslím si, že firma v nejbližších dnech práce zahájí. Dobu rekonstrukce jsme stanovili na rok a půl až dva roky. Pořád bychom proto měli končit v tomto rozmezí," uvedl Pavlík.

Oprava knihovny v Jiráskově ulici je jedním z největších současných projektů města. Rekonstrukce má podle vedení knihovny vyřešit základní nedostatky budovy. Počítá například s výměnou starých rozvodů elektřiny, vody a topení, se zateplením a výměnou oken. Ve druhém patře knihovny na místě bývalých kanceláří vznikne celé nové oddělení s audiolabem, zónou pro mladé čtenáře a přednáškový sál.

Kvůli plánované přestavbě se knihovna přesunula do budovy bývalé pošty na Žižkově náměstí. Provoz tam zahájila na začátku července. Budovu bývalé pošty koupilo před časem město. Připravuje její rekonstrukci, po níž by se tam měla přesunout část městského úřadu. Opravu však zahájí až ve chvíli, kdy se knihovna vrátí do svého zázemí v Jiráskově ulici.

Městská knihovna Tábor funguje od roku 1878. Eviduje na 6000 registrovaných čtenářů a nabízí 160 tisíc svazků. Knihovna půjčuje svým čtenářům kromě knih CD a DVD s filmy, deskové hry, časopisy, noviny a e-knihy.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Tábor

Štítky ČR, správa, stavby, knihovny, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor změnil firmu, která bude rekonstruovat městskou knihovnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.