Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Neděle 13. října 2024  |  Svátek má Renáta
Bez reklam

Písečtí strážníci mají od pátku novou služebnu. Městská policie se přesunula na Alšovo náměstí

Obyvatelé Písku najdou nově městskou policii v budově bývalé knihovny na Alšově náměstí, kam se přestěhovala z Komenského ulice. Město se rozhodlo zrekonstruovat historický dům na náměstí, odkud se v roce 2019 odstěhovala knihovna, a upravit ho pro potřeby strážníků.

„V nové budově je také vybudované samostatné přestupkové oddělení a operační středisko stále služby nebo speciální místnost pro IT městské policie a kamerový systém. To všechno nám v Komenského ulici chybělo,“ řekl zástupce velitele Jaroslav Rapant

Dům v Komenského ulici, kde městská policie sídlila od svého vzniku před více než 30 lety, i přes úpravy v letech 2006 a 2007 potřebám strážníkům již nevyhovoval. Městská policie má více strážníků než v době svých začátků a také její prostory musí vyhovovat stále přísnějším předpisům, ty se týkají například místa na uskladnění zbraní.

Měšťanský dům s empírovou fasádou byl postaven na základech raně gotického domu na přelomu 18. a 19. století. Objekt má cenné interiéry včetně konstrukcí a prvků, kterými jsou klenby, portály a schodiště. Má empírové průčelí s bosáží, štukovými prvky a atikový štít. Všechny historické prvky jsou v budově zachovány, ať už to jsou třeba kamenné portály, klenby nebo starý trám v jedné z místností.

Rekonstrukce začala loni v květnu a zahrnovala výměnu střešní krytiny, opravu krovu, sanaci proti vlhkosti či výměnu oken. Uvnitř se měnily inženýrské sítě a částečně se upravila dispozice, aby prostory vyhovovaly potřebám strážníků.

Ohodnoť článek

Foto město Písek

Štítky obecní policie, Písek, strážníci, služebna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písečtí strážníci mají od pátku novou služebnu. Městská policie se přesunula na Alšovo náměstí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.