Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Neděle 13. října 2024  |  Svátek má Renáta
Bez reklam

Most Edvarda Beneše v Českém Krumlově se pro dopravu uzavře už v pondělí

Most Edvarda Beneše v Českém Krumlově se pro dopravu uzavře v pondělí 14. října z důvodu dlouho očekávané rekonstrukce. Pro pěší se vybuduje lávka. Chodci budou moci lávku využívat od 4. listopadu, do té doby jim bude umožněn přístup přes most. První fáze prací zahrnuje úpravu odtoku vody z Lipna a snížení hladiny řeky Vltavy, aby mohla být v korytě řeky použita těžká technika na montáž lávky pro pěší a pomocné ocelové konstrukce pod mostem. Před samotným zahájením stavebních prací proběhne také odlov ryb z řeky.

Samotná demolice mostu začne 4. listopadu. Pokud vše půjde podle plánu, očekává zhotovitel ukončení bouracích prací na části mostu nad řekou do konce měsíce. Práce začnou odstraněním zábradlí a poté musí být nosná konstrukce mostu rozřezána na menší části a odstraňována za pomoci jeřábu.

„Tyto práce budou doprovázeny zvýšenou hladinou hluku, proto prosíme veřejnost o trpělivost,“ říká Jiří Urban, hlavní stavbyvedoucí společnosti MI Roads, která rekonstrukci realizuje.

Práce ovlivní i dopravu ve městě. Vjezd bude možný pouze ulicí Latrán, s výjezdem přes náměstí Svornosti do Horní ulice. Od 1. listopadu se rovněž uzavře hlavní vchod do ZŠ Linecká, který bude po dobu rekonstrukce nahrazen bočním vstupem z Linecké ulice.

„Demolice mostovky by měla být dokončena do konce listopadu, přičemž odbourání ostatních konstrukcí bude pokračovat až do konce roku. V lednu 2025 bude zahájena výstavba nového mostu, která by měla být dokončena do konce května 2025,“ doplňuje v tiskové zprávě mluvčí města Petra Nestávalová. Podle ní se budou celkové náklady na rekonstrukci pohybovat kolem 40 milionů korun. Jihočeský kraj přispěje částkou devět milionů korun z Krajského investičního fondu, zbytek nákladů bude hrazen z rozpočtu města.

Ohodnoť článek

Foto město Český Krumlov

Štítky rekonstrukce, Jihočeský kraj, lávka, Český Krumlov, Jiří Urban, MI Roads, Svornost, Latrán, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Most Edvarda Beneše v Českém Krumlově se pro dopravu uzavře už v pondělí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.