Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Začíná sezona výlovů. U Munického rybníku na Hluboké zazní hudba a bude vařit šéfkuchař

PR článek

Podzim a výlovy, to je v jižních Čechách pevné spojení. Ani zářijové povodně neohrozily konání tradičních akcí u většiny rybníků v kraji. Výjimkou je Rožmberk, kde se letos lovit nebude. Návštěvníci však mají až do druhé poloviny listopadu z čeho vybírat. Mezi hlavní bude patřit výlov Munického rybníka u Hluboké nad Vltavou.

Se začátkem října začaly výlovy jihočeských rybníků. Potrvají přibližně do druhé poloviny listopadu. Návštěvníci se tak i přes zářijové povodně mohou těšit na tuto klasiku, která k podzimu zejména v jižních Čechách neodmyslitelně patří. Velká voda zrušila pouze výlov největšího českého rybníka. U Rožmberku měli rybáři napnout sítě od 11. do 13. října, ale akce musela být předem odložená na neurčito.

Výběr z výlovů v jižních Čechách:

15.–17. října: Velkorojický rybník
19. října: Podkostelní
22. října: Podroužek
24. a 25. října: Blatec
25. října: Horusický rybník
26. října: Olšina
27.–29. října: Munický rybník
29.–31. října: Labuť
30. října – 5. listopadu: Dehtář
4.–7. listopadu: Záblatský rybník
11.–13. listopadu: Volešek
18.–21. listopadu: Velký Tisý

Veřejnost však nemusí litovat. Tradiční rybářské řemeslo, rybí pochutiny či autentický zážitek prožijí i na jiných místech. Mezi ty nejvyhledávanější určitě bude patřit výlov Munického rybníka u Hluboké nad Vltavou. Ten připadá na datum od 27. do 29. října. Akce spadá do týdne rybích specialit, který bude v hlubockých restauracích od 25. do 31. října. Den před samotným výlovem můžete vyrazit na rybářský den v Národním zemědělském muzeu Ohrada.

Na hrázi rybníka bude živo hlavně na státní svátek 28. října, kdy nebude chybět živá hudba a trhy. Své umění ukáže i šéfkuchař Vladimír Tůma. První zátah je v plánu na sedmou hodinu ranní. Rybářství Hluboká tím začne sérii výlovů, která bude pokračovat na Blatci v Dívčicích (24. - 25. října), Dehtářem (31. října – 5. listopadu) a Voleškem (11. - 13. listopadu).

„Výlovy mají svou originální atmosféru, která se musí zažít na vlastní kůži. Stejně tak je oblíbené ochutnat na místě čerstvé rybí speciality, často je připravený i doprovodný program. Každoročně na jihočeské výlovy vyrážejí návštěvníci i z jiných regionů České republiky a těšíme se na ně i v letos,“ okomentovala vedoucí oddělení pro domácí cestovní ruch JCCR Tereza Procházková.

Výlovů na jihu Čech jsou i letos desítky. Doporučujeme z nich například výlov nejvýše položeného rybníka v České republice, rybníku Olšina v Polné na Šumavě (26. října). I zde vás čeká doprovodný program, prodej čerstvých ryb přímo na hrázi a mnoho dalšího. Nenechte si ujít ani ten v Putimi (19. října), výlovy rybníků ve Vodňanech nebo Labuť na Písecku (29. - 31. října). Z listopadové nabídky může zaujmout akce u Záblatského rybníka (4. - 7. listopadu) nebo u Velkého Tisého (18. - 21. listopadu). Kompletní program a další informace k výlovům naleznete na webových stránkách

S výlovy si můžete připomenout také Příběh vody, který popisuje tradice s ní spojené. Dále uvádí také aktivity nebo sporty, které umožňuje. Dotýká se i její léčivé síly. Více informaví naleznete na webu

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Jihočeský kraj, Jihočeská centrála cestovního ruchu, rybníky, výlov, turismus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná sezona výlovů. U Munického rybníku na Hluboké zazní hudba a bude vařit šéfkuchař  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.