Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

Čekání na první venkovní body se prodlužuje

Motor měl v zápase pod Ještědem jasný cíl. Potvrdit tři body z domácího utkání s Plzní. Do branky se tentokrát postavil Milan Klouček, své druhé extraligové utkání odehrál junior Štěpán Hoch. Motor utkání ale nezvládl. Budějovičtí sice srovnali v přesilové hře zásluhou Štencela, ale byl to jejich jediný vstřelený gól v utkání. Motor podlehl Liberci 1:2.

Utkání nabralo od začátku rychlé tempo a domácí hokejisté začali aktivně napadat obranu budějovických hokejistů. Milan Klouček si už po půl minutě hry připsal zákrok po střele Lantošiho, střela ale neměla gólové parametry. Následně si připsal úspěšný zákrok i domácí brankář Kváča. To ho prověřil kapitán Gulaš. Ve 2. minutě utkání zkoušel Pavel Pýcha překvapit domácího brankáře z úhlu, to se mu však nepovedlo. Následně si druhá liberecká formace vytvořila tlak, ke střele se dostal Bulíř, ale branku minul. Oscar Flynn vyslal špatnou přihrávku, kterou vystihl Martin Beránek, jeho zakončení ale nebezpečné nebylo. Krátce před čtvrtou minutou byl vyloučen budějovický Hoch za podražení. Liberec svou přesilovou hru využil po třiceti čtyřech vteřinách, když Vlach našel Ivana, který vstřelil branku zpoza pravého kruhu a bylo to 1:0 pro domácí. V 7. minutě se do slibné pozice dostal Filip Přikryl, Kváča se včas přesunul a střelu kryl. Kváča si poté poradil i se střelou, kterou na něj vyslal Will Reily. Ke střele se dostal další z obránců Motoru, konkrétně Roman Vráblík, i jeho dělovku domácí gólman chytil. Obrovskou chybu v rozehrávce Motoru mohl zužitkovat Petrovský, na skvělého Kloučka si však nepřišel. Motor si sice po inkasovaném gólu začal vytvářet více šancí, trápilo jej zakončení. Znovu napřáhl hostující Vráblík od modré čáry, na domácího gólmana si přesto nepřišel. Vážnější příležitost se naskytla libereckým hokejistům až ve 14. minutě, když vypálil Melancon, Klouček puk vyrazil do strany. Poté se v šanci objevil hostující Kubík, bekhendem branku přestřelil. Štencel předložil puk před bránu, kde číhal Beránek, ale střelu se mu nepodařilo tečovat. V protiútoku se ocitl Klíma, vystřelil, Klouček si připsal bezproblémový zákrok. Tentokrát vystřelil domácí Musil, jeho střela mířila vedle. Další z hráčů Motoru putoval na trestnou lavici, tentokrát jím byl Lukáš Pech za hákování. Motor oslabení bránil skvěle, když kotouč vyhodil ze svého pásma. Za chvíli se Motor vysvobodil z tlaku znovu, když puk vyhodil zásluhou Pavla Pýchy. Záhy po ubráněném oslabení vystřelil kapitán Gulaš, střela domácího Kváču neohrozila. Po zkažené rozehrávce domácích hokejistů se vhazovalo po pravé ruce Kváči, Motor si ani ale půl minuty před první sirénou nevytvořil příležitost. Více se v první části nestalo a liberečtí šli do kabin s jednogólovým náskokem.

Ve druhé třetině úvodní buly vyhráli budějovičtí hokejisté a hned se drali dopředu. Jejich snaha ale skončila brzy, když kotouč pro sebe ukořistila domácí obrana. Hra byla od počátku druhé třetiny plná nepřesností a pouze se objevovaly náznaky šancí. První střelu měl na svědomí budějovický bek Doudera, ta Kváčovi větší potíže nenadělala. Marek Zachar chytrou přihrávkou našel Faška Rudáše, jeho bekhendová střela měla slušné parametry, ale Klouček si s ní poradil i s notnou dávkou štěstí. První liberecká formace velmi potrápila hostující obranu. Nejprve pálil Faško Rudáš, po něm ještě Musil, ale ani jeden z jmenovaných šanci nevyužil. Po delší době se na ledě objevil Hoch, velmi tvrdou střelou prověřil domácího gólmana, který ale kotouč vyrazil do strany. Po chvíli pálil domácí Jansa, obětavost prokázal jeden z hostujících obránců. Ve 28. minutě pohlednou kombinaci předvedli domácí útočníci Lantoši a Flynn, ale ani jeden z nich nevystřelil. Ve 30. minutě utkání Will Reilly obdržel kotouč na úrovni kruhů, vystřelil, ale minul. Motor měl následně k dispozici první početní výhodu v dnešním utkání, vyloučen byl Aubrecht za držení. I Motor svou početní výhodu přetavil v gól. Kapitán Gulaš našel Jana Štencela, který vypálil a svou dělovkou od modré čáry nedal Kváčovi šanci. 1:1. Liberec si mohl vedení vzít vedení zpět, když střílel Rudáš, po jeho nahrávce se ještě v dobré pozici ocitl Musil. Klouček ale všechny pokusy domácích hokejistů zneškodnil. Ve 33. minutě pálil Klíma, když se k němu puk dostal po buly, pálil nepřesně. Poté se hrálo čtyři na čtyři, za domácí putoval na trestnou lavici Melancon za hrubost. Za hosty šel na trestnou lavici Kondelík za nedovolené bránění. Dopředu mířil Vlach, na poslední chvíli ho zastavil jeden z hostujících obránců. Před koncem druhé třetiny opět ubylo příležitostí a byl k vidění hlavě boj. V posledních minutách druhé periody měl ze hry více Motor. Další střelecký pokus obstaral Reilly, jeho střela byla ovšem tečovaná. Do šance se mohl prodrat domácí Galvas, ale zradilo ho špatné zpracování přihrávky, a tak ani nevystřelil. V posledních minutách druhé periody měl ze hry více Motor. Další střelecký pokus obstaral Reilly, jeho střela byla ale tečovaná. Zbytek třetiny se odehrál ve znamení osobních soubojů. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Poslední třetina tohoto duelu započala vyhraným vhazováním Motoru. V obrovské šanci byl Lantoši, když se řítil sám na Kloučka, ten ale předvedl brilantní zákrok a jeho šanci zneškodnil. Hra po velké příležitosti Lantošiho opět nabrala pomalejšího tempa. V šanci byl hostující Lukáš Pech, ztroskotal na domácím gólmanovi. Jáchym Kondelík se dostal do pásma soupeře, vystřelil, domácí gólman byl opět pozorný a nepřipustil změnu skóre. Opět se objevila spolupráce nahrávajícího Gulaše a střílejícího Štencela, tentokrát bez gólového efektu. Opět nastal čas na hru čtyři na čtyři. Za domácí byl vyloučen Klíma za podrážení a za hosty šel na trestnou Vráblík, který se provinil nafilmovaným pádem. Ve slibné šanci byl Flynn, jeho střelu z levého kruhu Klouček lapil. Ve 49. minutě se do velké příležitosti dostal i hostující Motor, konktrétně Jakub Valský. Pláchl libereckým obráncům, mířil sám na Kváču, recept na vstřelení gólu přesto nenašel. Liberec se v 50. minutě znovu dostal do vedení. Flynn z úhlu přihrál kotouč před branku, Klouček ho odrazil jen k Bulířovi a od jeho brusle se kotouč dostal za brankovou čáru. 2:1. Hostující Klouček čelil poté dalšímu úniku domácího hráče. Tentokrát na něj jel osamocený Flynn, Klouček opět vytáhl fantastický zákrok a držel Motoru naději na srovnání skóre. Motor se potřeboval dostat v závěru utkání do tlaku. Do pásma se dostal Kovařčík, střela se mu vůbec nepovedla. Puk lacině ztratil Lantoši, Filip Přikryl toho nevyužil a svou obrovskou šanci neproměnil. Motor šel minutu a půl před koncem utkání do hry v šesti. Domácí Petrovický přes celé hřiště vyhodil puk, který mířil vedle prázdné budějovické svatyně. Půl minuty před koncem napřáhl Gulaš svou typickou střelou, Kváča se opět vyznamenal výborným zákrokem. Víc se ale v utkání nestalo a Motor z Liberce odjíždí s prázdnou.

Bílí Tygři Liberec – Banes Motor České Budějovice 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Ivan (Vlach, Faško-Rudáš), 51. Bulíř (Flynn) – 32. Štencel (Gulaš) Rozhodčí: Mrkva, Kika – Kajínek, Hynek Vyloučení: 3:4 Využití: 1:1 V oslabení: 1:1, 0:0 Diváci: 5 296 Střely na branku: 28:28 Průběh utkání: 1:0, 0:1, 1:0

Liberec: Kváča (Král) – Ivan, Budík, Aubrecht, Melancon, Derner (A), Galvas, Petrovický – Zachar, A. Musil, Faško-Rudáš – Flynn, Bulíř (A), Lantoši – Ryšavý, Jansa, Kelly Klíma – Petrovský, Vlach (C), Thomas – Rozsíval.

Motor: Klouček (Strmeň) – Štencel, Vráblík, Doudera (A), Kachyňa, Pýcha, Reilly, Cibulka – Olesen, Kondelík, Gulaš (C) – Adam Kubík, Přikryl, M. Beránek – Kašlík, Toman, Valský – Kovařčík, Pech (A), Hoch – Koláček.

Ohlasy po zápase: 

Boris Žabka (asistent trenéra Liberce): „Na obou týmech bylo znát, kde se nachází v tabulce. Zápas byl vyrovnaný, obě strany se extrémně snažily vyhrát. Z toho poté vyplynuly i nějaké chyby. Nehráli jsme ideálně, ale chodili jsme do soubojů a snažili urvat výhru. Cítili jsme obrovskou podporu ze strany fanoušků. Díky vůli a hře v předbrankovém prostoru se poté štěstěna přiklonila na naši stranu. Velké poděkování směrem do kabiny, od této výhry se budeme chtít odrazit.“

Jiří Hanzlík (asistent trenéra Motoru): „Utkání bylo vyrovnané. Chvíli jsme měli více ze hry my, chvíli soupeř. Máme obrovský problém v ofenzivě, ve spoustě zápasech jsme dali jeden nebo žádný gól. S tím se poté těžko boduje. Hodně nás sráží neúspěšné buly v útočném pásmu, kdy nezískáme puk a nemůžeme tak zkusit něco vytvořit. Hodně to souvisí s psychikou, hráčům se nedaří zrealizovat jednoduché situace. Kvůli tomu se nedostáváme do šancí, nedáváme branky a prohráváme zápasy.“

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HC Motor

Štítky Motor, Liberec, hokej, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čekání na první venkovní body se prodlužuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.