Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

Skiareály Lipno a Hochficht letos poprvé zavedou na skipasy pohyblivé ceny

Skiareály Lipno a Hochficht, který je na rakouské straně Šumavy, poprvé zavedou dynamické, tedy pohyblivé ceny skipasů. Výsledná cena při nákupu se bude přepočítávat podle aktuální situace, kterou budou ovlivňovat fáze sezony, den v týdnu, datum rezervace, aktuální počet rezervací nebo předpověď počasí. Lyžařské areály Zadov a Kvilda ponechaly systém, kdy se ceny liší podle toho, jestli je hlavní, nebo vedlejší sezona.

„Ve zkratce dynamický sytém cen lze shrnout slovy, čím dříve si skipas návštěvník na e-shopu koupí, tím méně peněz za něj zaplatí. Ovšem ani při nákupu na místě se cena nedostane přes cenu loňského roku. Takže nezdražujeme, ale díky včasnému nákupu naopak zlevňujeme,“ řekl mluvčí Skiareálu Lipno Jiří Gruntorád.

Dospělý lyžař pořídí do konce října celosezonní skipas za 6890 korun. K tomu může pořídit dětský skipas za 500 korun. Malé děti do pěti let zaplatí symbolických 20 korun. Pro seniory nabízí areál speciální ceny, celosezonní skipas za 5890 korun. Senioři nad 70 let mohou lyžovat celou zimu za 2990 korun. Ceny pro jednotlivé lyžování nebo jednodenní skipasy ještě připravují.

Další novinkou při nákupu celosezonního skipasu je možnost vrácení peněz, pokud nebude sníh. „Pokud se u nás v areálu nebude za celou sezonu lyžovat 60 dní a více, vrátíme našim klientům 100 procent částky za celosezonní skipas,“ uvedl generální ředitel areálu Matěj Kratochvíl.

Ceník na Hochfichtu už připravili. „Lyžaři si mohou koupit jednodenní skipas od 41 EUR (zhruba 1030 Kč) pro dospělou osobu, což odpovídá ceně, která platila ještě v zimní sezóně 2019 až 2020, než přišel covid a následná vlna zdražování,“ řekl za středisko Martin Řezáč. Nové dynamické ceny se vztahují na všechny typy skipasů.

„Zvláštní kapitolou jsou také sezonní skipasy, které jsou velmi oblíbené u českých lyžařů, zejména pak rodin s dětmi do 15 let. V takových rodinách totiž díky rodinnému bonusu lyžují všechny děti do 15 let celou zimu zdarma, pokud si sezonní skipas zakoupí oba rodiče. Pokud si sezonní skipas zakoupí pouze jeden z rodičů, lyžují zdarma celou zimu všechny děti do 10 let,“ dodal Řezáč.

Lidé mohou do konce října v předprodeji koupit sezonní skipasy se slevou 20 procent, v případě dospělého to znamená úsporu 123 EUR (zhruba 3100 korun) ze základní částky 625 EUR (zhruba 15 750 korun). Sezonní skipas lze zvolit buď pouze na Hochficht, nebo na dalších sedm partnerských skiareálů v Rakousku a Itálii, kde je možné lyžovat na ledovci Schnalstal od 1. listopadu.

Na Zadově ponechali stejné ceny jako loni podle typu sezony a věku nakupujícího. Za jednodenní skipas zaplatí dospělí v hlavní sezoně 790 korun, ve vedlejší 650 korun. Šestidenní skipas v hlavní sezoně stojí 3600.

„Ceník pro letošní zimu zůstává stejný jako vloni, možná ještě dojde k malým změnám, ale minimálním, ne u hlavních jízdenek,“ řekl provozní skiareálu Kvilda Richard Jirouš. Celodenní skipas v hlavní sezoně vyjde dospělého na 500 korun, celosezonní na 6000 korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com / ilustrační foto

Štítky rekreace, hory, Jihočeský kraj, Lipno, Hochficht, lyžování, skipas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareály Lipno a Hochficht letos poprvé zavedou na skipasy pohyblivé ceny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.