Pondělí, 15. září 2025, 18:15
Populární pořad Ano, šéfe! zamířil ve svém posledním díle do jižních Čech, kde zavítal do penzionu a restaurace Pláně nedaleko Zadova. Šumavský podnik se potýkal s řadou problémů, které se díky radám Zdeňka Pohlreicha podařilo odstranit, přesto zůstala po natáčení silná hořká pachuť. „Nevíme, jestli to za to stálo,“ hodnotí zkušenost provozovatel restaurace Jakub Rybyšar.
Když Zdeněk Pohlreich přijížděl do penzionu Pláně nedaleko lyžařského areálu Zadov, trápila ho řada problémů. Podnik bojoval s hygienou, nejasným konceptem i nedostatkem personálu. Některé neduhy se podařilo odstranit ještě při natáčení, jiné zůstaly jako výzva do budoucna. Budějcká Drbna proto kontaktovala provozovatele a kuchaře Jakuba Rybyšara, aby zhodnotil, jak si podnik zhruba rok od natáčení pořadu stojí.
„Cílem bylo, aby nám pan Pohlreich otevřel oči a aby nám řekl, co máme blbě. Jak jsme v tom každý den, tak prostě člověk spousta věcí přehlídne. Nevidíme pořádek nebo další nedostatky,“ zdůvodnil své rozhodnutí přihlásit se do pořadu Jakub.
V tomto ohledu je pak s pořadem spokojený. Rad známého šéfkuchaře si váží a uznává, že pomohly chod restaurace výrazně vylepšit. Rady jsou však jen půlka úspěchu, tou druhou je tvrdá práce, kterou do podniku musel spolu se svou manželkou Eliškou vložit. „Fungujeme dál a za tu dobu se změnilo spousta věcí. Není to ale jen zásluhou pořadu, opravdu jsme si to museli odpracovat. Prostě jsme pokračovali v naší práci, snažili se věci zlepšovat a byli jsme milí na naše zákazníky,“ popsal kuchař, jak se situace v podniku po ukončení natáčení vyvíjela.
I přes tohle všechno však Jakub se svou manželkou Eliškou nevzpomíná na natáčení pořadu vůbec v dobrém. Celá situace pro ně byla velice stresující a dodnes se s ní pořádně nedokázali vypořádat. „Bylo to opravdu vyhrocený a strašně protivný,“ vzpomíná Jakub s tím, že celá situace je nejnáročnější pro jeho ženu, kterou natáčení i následné negativní ohlasy a komentáře traumatizovaly.
„Natáčení účel splnilo, ale zůstala opravdu silná hořká pachuť. Nejsme si jistí, jestli to za to stálo,“ hodnotí s tím, že teprve nyní se ukáže, jaký dopad bude mít odvysílání jejich příběhu v televizi.
Epizoda není venku ani týden, ale dle Jakuba už se její odvysílání stihlo lehce projevit. „O víkendu přišlo určitě o něco víc lidí. Někteří nám i řekli, že jsou tam kvůli pořadu. Byli mezi nimi normální zákazníci, kteří odcházeli spokojení, ale i několik skupinek, které přišly vyloženě škodit,“ uvedl Jakub.
Dodal, že odhodlání posouvat podnik dál ho zatím neopustilo. Momentálně se připravuje na zimní sezonu, při níž spoléhá hlavně na ubytování v penzionu a v případě dostatku sněhu také na běžkaře.
Chceš nám něco sdělit?Napiš nám